Okategoriserade 

En snabb enkät-grundfrågan

Hej Kompisar!

Jag har en fråga som jag grubblat på senaste åren. Eller ja, det är många, men den här är specifik och jag undrar om ni kan hjälpa mig lite? När jag kokar soppa och sås i ett restaurangkök kokar jag nästan alltid egen buljong eller fond. Det har med yrkesstolthet att göra och att jag alltid vill servera det bästa. Men, i hemmaköket upplever jag personligen det är knepigare. Jag VILL koka min egen fond, men upplever att jag har varken tid eller utrymme. Så jag gör det ibland. Jag gjorde mitt examensarbete på universitetet om industriellt framställda buljonger och det blev minst sagt ett specialintresse efter det.

Ännu har ingen industriell buljong överträffat min egenkokta. Men inte ens jag som är kock får till det att funka med buljongkok i vardagen. Såklart är det en fråga om prioriteringar, som så mycket annat. Samtidigt har jag senaste åren plockat bort onödiga buljongtärningar och har bara i dem när de verkligen tillför nåt. Salt har jag ju separat, mycket billigare och utan bismaker.

Hur gör ni?

Kokar ni egen buljong? 

Är det recept som ni skulle ha användning av? Eller är det mer vardagsrecept som är intressanta?

Berätta gärna för mig. Tusen tack!