Okategoriserade 

Citronmelisspesto

Torsdagstips med citronmeliss!

IMG_6128

Citronmeliss är en av de mest generösa och tacksamma kryddorna jag vet. Klassisk dekorationsört. Men vad använder ni den till annars? Jag gillar att göra te på den, så det blir oftast det, eller som dekoration i tillbringaren när jag ställer fram vatten till maten. Men idag gjorde jag pesto på den. 

IMG_6111

Här är den som ett stort buskage. Älskar den här grönskan. Men nu är det dags att ta in den innan frosten och snön. Peston tänker jag ha som pålägg på varma mackor, i pasta eller bara som en klick i en soppa.

IMG_6136

Ett tips är att ta hälften meliss och hälften grönkål eller spenat.

Citronmelisspesto

1 stort knippe citronmeliss

1 påse färsk bladspenat/grönkål

1-2 vitlöksklyftor

100 g hårdost, riven

1 dl pinjenötter (eller mandel eller solroskärnor)

1-2 dl olivolja

1 tsk salt

1 tsk svart- eller vitpeppar

Mixa eller mortla samtliga ingredienser. Smaka av.