Okategoriserade 

Broccolisoppa med ädelost

Broccolisoppa är alltid gott, och med ädelost blir den ännu godare!

IMG_6071

Broccolisoppa med ädelost, 4 port

500 g broccoli, färsk eller fryst i bitar

2 vitlöksklyftor

1 liter vatten

1 dl vispgrädde

1 buljongtärning (grönsaks)

100 g ädelost+ till garnering

smör till stekning

salt och vitpeppar

1 dl crème fraiche (valfritt)

Koka broccoli och vitlök mjuk 10-15 minuter i vatten, grädde och buljong. Tillsätt ost, mixa soppan med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick crème fraiche och en liten bit ost.

IMG_5936

Det är säsong nu för broccoli, kanske lite på sluttampen här i Sverige, men det går jättebra att använda fryst också.

  • Jenny

    Men ååååh! Har du en blogg? Har jag helt missat! Tycker du är magnifik och jag älskar soppa så du må tro att jag är i heaven efter en snabb scrollning nedåt. Inspiration! Jihoo 🙂

    • Ingmari

      Välkommen i gänget. Här delar vi ut krämkramar!

      • Susanne Jonsson

        Haha, ja, stor kärlek och vi älskar autostavning!

    • Margot

      Även jag hälsar dig välkommen i bloggänget här är vi som en enda stor familj och peppar varann på allehanda vis med en sådan ledare som Susanne kan det inte bli annat än trevligt. Krämkramar

      • Susanne Jonsson

        Underbart Margot!

    • Susanne Jonsson

      Hej Jenny! Vad roligt. Varmt välkommen!

  • Margot

    Brockollisoppa gör jag ofta använder nästan alltid frusen sådan men aldrig prövat med ost i det blir den nya given nästa gång det är ju väldigt nyttigt med brockolli. Nu när det börjar bli lite kallare ute är det så gott med värmande soppor och inte blir det så dyrt heller. Tack för inspiration när den tryter och ha en bra vecka

    • Susanne Jonsson

      Nyttigt & gott! Roligt att du gillar!

  • Ingmari

    Mmmm… det här är nog en av mina favoritsoppor. Så lätt det verkar att göra den. Måste testa. Blir nog ofta på menyn nu. Trevlig måndag och ny vecka till er alla!

    • Susanne Jonsson

      Älskar när matlagning är enkelt & gott! Tack och detsamma Ingmari!