Bekvämimpa  Bjudmat  Okategoriserade  Soppa  Souptober  Vegetariskt 

Beppes Crème Ninon

Ni vet ju det här att jag jobbar med många matintresserade. En av de mest mat- & dryckesintresserade jag vet är min kollega Beppe Starbrink, så jag frågade honom vad han tycker om det här med soppor. Funderade lite på vad han lagar när de har middagar hemma. Såhär svarade han:

-Jag älskar soppor! Har det ofta som förrätt! 

Håller helt med dig Beppe. Soppa är den perfekta förrätten. Att man kan förbereda, att gästerna blir lagom mätta. Och vet ni det bästa? Beppe bjussade på sitt favoritsopprecept till oss. SÅ roligt!

IMG_7541

Visst är det roligt att se programledarna utanför studion också, i sin hemmamiljö. Tummen upp för det!
Crème Ninon
*3/4 dl gröna ärtor
* 1 scharlottenlök, hackad
* 4 dl grädde
* 1 msk färskost
* 1 msk kycklingfond
* ½ tsk sambal oelek
Till servering:
1 dl torr champagne
Fräs ärtorna och lök i olja och smör i kastrull till de fått lite färg, slå på övriga ingredienser och småkoka i 8 minuter. Mixa med stavmixer (sila om man vill ha helt slät soppa) och häll tillbaka soppan i kastrullen. Smaka av med lite salt om det behövs.

Citronreduktion
150g citronjuice och 125 g socker och koka till 109 grader.

Toasten
4 skivor bröd
1,5 msk smör
1,5 msk riven Västerbottenost
Blanda ost och smör och bred ut på bröden. Stek på bröden i torr panna och skär diagonalt till trekanter.

Häll upp i små skålar eller glas. Toppa med champagne och ringla citronreduktion över.

Tips från Susanne: vegetarianer byt enkelt ut kycklingfond mot grönsaksfond.

Ja, det vill jag lova Beppe, vilken soppa! Låter smashing med citronreduktion och champagne! Tack.

Den här vill man ju springa ut i köket och laga direkt, eller hur?