Okategoriserade 

Avokaledosoppa

Ibland kan det vara både gott och praktiskt med en kall soppa. Lätt att ta med och fräsch är ord jag skulle använda för den här avokadosoppan med grönkål och ingefära. Krämig och smakrik. Älskar färgen!

IMG_6485

Såhär gör jag:

Avokaledosoppa, 2 port

1 stor avokado

4 kvistar grönkål

1 citron, skalad

1 vitlöksklyfta

1 liten bit färsk ingefära

5 dl grönsaksbuljong (1 tärning+5 dl vatten)

1 dl tjock yoghurt

Salt, vitpeppar

Mixa samtliga ingredienser, späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en god sallad.

IMG_6501

Förbereder den kvällen innan när jag jobbar och inte hinner laga mat på lunchen. Jättebra och smidigt att ha färdigt i kylen.

IMG_6447

 

  • Lis-Marie

    Hej. jag har en fråga som inte har med detta inlägg att göra. Du har ett recept på päronmarmelad med valnöt och citron. Det står att man ska ha 1 paket syltsocker. Hur mycket är 1 paket i gram eller deciliter. Undrar bara eftersom jag bor i Finland och inte vet hur stora paket ni har i Sverige. Bästa hälsningar och tack för ett bra program. //Lis-Marie

    • Susanne Jonsson

      Hejsan! Moj! Vad roligt att du är med oss från Finland, välkommen Lis-Marie. Det är ett kilogram. Finaste hälsningar!

  • Ingmari

    Summan av allt det nyttiga och goda. Tack för härligt tips som jag inte hade tänkt ut själv! Trevlig måndag och ny vecka önskas ni alla här med kramkräm.

    • Susanne Jonsson

      SÅ enkelt och gott, varma rekommendationer att testa härifrån!