Okategoriserade 

Min bästa Västerbottensostpaj

kräftor2015-72-web

Säsongens mest sökta recept är Västerbottensostpaj. Förstår varför. Perfekt tillbehör till kräftorna. Eller så är det kräftorna som är tillbehöret 🙂 Jag gillar hur eller hur att ha matiga tillbehör till kräftorna. Och det här är bara så gott. Här hittar du receptet på min bästa Västerbottensostpaj.

kräftor2015-36-web

Du väljer om du vill ha små eller stora pajer. Jag gillar att baka ut dem i små formar, det kan verka bökigt men det är inga problem när man har den här degen. Den är mycket lätt att arbeta med. Fattas bara, säger ni som vet att den tog en hel sommar att utveckla. Men nu är den här. Pajerna fluffar upp som småvulkaner, men det lägger sig när de svalnar.

kräftor2015-105-web

Det är fint att servera dom på en spegel, bara den tål vatten så man kan diska den. Annars kan man lägga på ett fatpapper. Om du vill variera pajen går det bra att smaksätta den med tex soltorkade tomater, någon fler ostsort eller varför inte lite sparris eller stekta kantareller?