Okategoriserade 

Helgrillad lax med lime & citron

Foto: Sara Danielsson
Foto: Sara Danielsson

Mitt i sommarvärmen kommer ett torsdagstips för grillen. Och förresten, om man int har grill så går det lika bra med ugn. Jag har helt enkelt tagit en lax, fjällat av den (det kan man be dom i butiken göra).

Sedan skär jag snitt och fyller med smör och lime- och citronskivor. Kanske lite chili också om jag vill ha hetta. Vilken jag oftast vill. För att kryddorna ska komma åt överallt så brukar jag göra en egen rub/örtsalt som jag gnider in i fisken. Sedan är det bara att packa in i folie och lägga på grillen.

Här hittar du ett fullständigt recept och video med Beppe från hans grilltips.

Tips: Känns det för stort med en hel fisk så går detta utmärkt att göra med en bit filéad fisk. Du kan även byta ut laxen mot någon annan fisksort. Se bara till att den är ett par cm tjock så det int blir för torrt.

 

 • Susanne Jonsson

  Tack Ami! Hoppas du har det bra i sommargrönskan!

 • Margot

  Oj vad gott det ser ut det måste prövas bara det blir något varmare ute att grilla den ute blir nog smarrigt värre. Såg videon med Beppe så man kan ju inte misslyckas inte. Men här bjuder vädret inte på grillväder grått och regnigt lite ruggigt och inte varmt. Men sommaren kommer väl tillbaka får vi tro ha det så bra ni kan alla bloggar kompisar och du också Susanne som hela tiden ger oss tips och inspiration.

  • Susanne Jonsson

   Ja visst blev de lite småmulet Margot? Vi håller kontakten, ha en fin fortsättning på veckan!

 • Ingmari

  Låter så gott! Och relativt enkelt ändå att göra. Tänk, när jag var liten så hade man en speciell fiskfjällare i metall. Ett verktyg med knoppar på som man drog över fisken så fjällen lossnade. Ett himla jobb och jisses så det såg ut runtom efteråt. Sedan kom fyrkantig, fryst fisk i paket. Tiderna förändras. Det är något visst med smaken och allt runt fisk i färsk form. Ha en bra torsdag alla!

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari, ja, allt förändras, men jag använder gärna fiskfjällarn fortfarande 🙂 Men oftast blir det vanliga skogskniven som gör jobbet. Ha det bara bäst!