Okategoriserade 

Helgrillad lax med lime & citron

Foto: Sara Danielsson
Foto: Sara Danielsson

Mitt i sommarvärmen kommer ett torsdagstips för grillen. Och förresten, om man int har grill så går det lika bra med ugn. Jag har helt enkelt tagit en lax, fjällat av den (det kan man be dom i butiken göra).

Sedan skär jag snitt och fyller med smör och lime- och citronskivor. Kanske lite chili också om jag vill ha hetta. Vilken jag oftast vill. För att kryddorna ska komma åt överallt så brukar jag göra en egen rub/örtsalt som jag gnider in i fisken. Sedan är det bara att packa in i folie och lägga på grillen.

Här hittar du ett fullständigt recept och video med Beppe från hans grilltips.

Tips: Känns det för stort med en hel fisk så går detta utmärkt att göra med en bit filéad fisk. Du kan även byta ut laxen mot någon annan fisksort. Se bara till att den är ett par cm tjock så det int blir för torrt.