Bekvämimpa  Desserter  Ekologiskt på budget  Okategoriserade  Susannes torsdagstips  Tips  Torsdagstips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Glass på 5 minuter

chiapudding-45-web

Dags för ett torsdagstips!

Svalkande glass hör sommaren till, tyck jag. Däremot så har jag sällan köpeglass hemma, speciellt sedan jag började göra den här snabba glassen. Eller glass och glass, det är egentligen frukt, bär och yoghurt. Frozen yoghurt. Men det smakar som glass.

Basen är frysta bananer eller bär/frukt. Jag kör dem i matberedaren till krämig konsistens, hips vips så har man den godaste, fräschaste glassen man kan tänka sig. Vill man ha hjälp på traven finns det färdig smoothiemix i butikernas frysdiskar. Förresten, ett tips för alla som vill göra gott för magen är att använda så gröna bananer som möjligt. För tydligen så gillar de goda bakterierna i våra tarmar gröna bananer. 

Så, låt oss njuta god glass som dessutom gör gott för magen. Tips är att toppa med knapriga nötter, fröer eller kokos. Jag är speciellt förtjust i gyllenrostad kokos just nu 🙂

 

 • Susanne Jonsson

  Hej Ami! Åh vad roligt att höra!

 • Margot

  Att frysa bananer som man först rullar i kakao och ta upp och servera till en kopp kaffe var ett tips vi fick på viktväktarna för flera år sedan smakade nästan som biskvier när de var något tinade.
  Detta har jag fortsatt med om jag köpt för många om inte sonen ringer och ber mig baka baka kaka av dem hans stora förtjusning till kaffet. Ska köra dem som till glass och prova för det har jag aldrig gjort alltid lär du oss något nytt kära Susanne

  • Susanne Jonsson

   Hej Margot, vad roligt att du gillar mina tips. Det är roligt att ni berättar hur det går och vad ni lagar hemma i köket. Tack för det!

 • Ingmari

  Gott och känns även nyttigt. En släkting lärde sig för länge sedan i USA att frysa bananer med en glasspinne istucken i bananen. Det såldes där och han sålde här sedan. Tack för bra sommartips! Blir som lite smoothie i annan form.

  • Susanne Jonsson

   Älskar smoothies!