Okategoriserade 

Avokado & Persika

greece2015-115-web

Jag har snöat in på fräscha sallader. Det är bara att konstatera. Det här är en fantastisk smakkombination.

Avokadosallad med persika & mynta, 4 små port

2 Persikor

2 Avokado

1 Lime, pressad

Mynta eller andra färska örter tex basilika, lavendel

Skär upp och lägg i en skål.

Ha en strålande torsdag kompisar!

 • Liljan

  Låter jättegott Susanne, måste testa! Älskar att blanda bär / frukt i sallader o även en näve salta nötter på…Igår gjorde jag en grönsallad med mathavre, ägg, basilika-ost i kuber, tomater, färsk basilika o så salta jordnötter plus lite dressing-såå gott. Tror jag skulle kunna leva på matiga sallader på sommaren. Men, idag lyxade vi till det och köpte 1kg havskräftor och även lättrökta musslor i chili och vitlök, nu ska vi festa i helgen :o) !! Så roligt att orka komma in här igen..efter alla aktiviteter i sommar,..kan inte förstå varför man inte ska kunna orka som när man var trettio…haha. Ha det så gott alla, äntligen sol här och dagen spenderades ute vid havet,strosade på flera ställen och åt en god ”sillamacka” till lunch. Kramar, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hej Fina Liljan! Så gott det låter! Önskar att jag kunde ta en sväng med Hjördis och hälsa på er alla ute i landet, så gott och trevligt ni ordnar livet. Kärlek!

 • Barbro

  Verkar ju vara jättegott även den salladen du tipsa om igår -den gick det ju inte att kommentera till.
  Ha nu en jättebra torsdag alla mina vänner här .

  • Susanne Jonsson

   Aha! Tack för att du säger till, jag har märkt det har vart tjorvigt att kommentera ibland. Kanske är det att de bygger om hemsidorna nu… Vad roligt att du gillar mina sallader Barbro. Ha en superfin dag!

 • Margot

  Vi kalasade på din sommarslaw inte slasch som jag skrev !!!!!

  • Susanne Jonsson

   Jag tänkte nästan det 🙂

 • Margot

  Ja detta låter som en väldigt god kombination vi gjorde tärnad vattenmelon och de små platta persikorna till efterrätt idag. Innan kalasade vi på din föreslagna slasch men tog spetskål för fanns ingen rödkål tänk vad det är perfekt med mandolin att skära grönsaker med. Nu äter även maken grönt när jag gör lite annorlunda sallader.
  Här har vi strålande väder idag också men det kommer nog regn såg det ut som på. Väderleken igår och regn behövs det är lite torrt här så även vi behöver lite regn.
  PS du är väl ute på dina resor i sommarhagen med lilla Hjördis förstår jag DS

  • Susanne Jonsson

   Hej Fina Margot! Vad duktig du är!!! Heja på. Är så imponerad av hur du och alla ni som testar förändra och införa mer grönt. Älskar mandolinen 🙂 japp, mer om sommarens äventyr kommer längre fram hoppas jag. Hjördis hälsar!

 • Ingmari

  Låter så gott och är verkligen annorlunda. Här har vi blivit förtjusta i kesopannkakor (Gör stora istf plättar.) på keso, ägg, glutenfritt mjöl och lite salt. Ev vätska i efter behag och här tar vi laktosfritt, grädde eller mjölk eller så. Gott med tex bär, granatäppelkärnor, äppelmos, edyl, och turkisk yoghurt. Finns så god laktosfri. Man kan testa med skinka, kalkon, bacon eller annat till och grönt vid sidan. Ska nog testa att ha någon sallad som denna, Susannes, till. Tyvärr är ju persika en frukt som korsallergiker med pollen inte kan äta. Persika i olika former är ju sååå gott. Men annan frukt till borde fungera. Och även avocado är ju stenfrukt som inte går. Får den salladen för mig själv (lycka!) men ska klura ut annat med tex melon till de allergiska. Kroppen vill ha sådant gott på sommaren. Ingen riktig värme kommer här heller. Ser inga som badar. D-vitamin får jag tydligen tillföra på burk. Må så gott alla. Och, som sagt, regn behövs så man får se alla droppar positivt. Krämkramar!

  • Susanne Jonsson

   Mums, tack för jättebra tips Ingmari. Kräm!

 • Kristin

  Det måste testas. Låter jättegott. Här pendlar vill mellan två ställen och klipper gräs. Här i södra Norrland har vi omväxlande väder med regnskurar som överraskar oss titt som tätt. Men oj vad det blommar. Jag har konstaterat i år att naturen verkar behöva mycket vatten. Nu fortsätter vi att njuta av dom vackra blommorna och väntar på H-trycket som inte riktigt har velat komma den här sommaren. Sommarkramar till er alla.

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristin! Vad härligt att höra att det blommar hos dig. Njut! Sommarkramar till er alla