Svalkande iste Torsdagstips
Jag gör ofta iste och iskaffe härhemma under sommarhalvåret. Ibland som resultat av att jag bryggt för mycket kaffe/te, ibland medvetet.

Och nu är det dessutom och nästan överdrivet supertrendig med kallkaffedrinkar på caféer, så iste är nog på väg in. Här är ett som jag har bryggt på ekologiska hibiskusblommor som jag köpte i ekoaffären/hälsokosten. Det ser ut som en bärsaft ser jag nu, det kunde man använda som sötning. När jag gör iste så brukar jag röra ner honung när vattnet är varmt, så den löses upp. Själva teet brygger jag starkare än det jag serverar varmt, så att jag kan ta i is utan att det blir blaskigt. Vill man inte ta i is så är det bara att hoppa över den biten. Eller ta i djupfrysta bär/frukt. Tänk ändå vilket utbud det finns av sådant nu i frysdiskarna efter smoothieboomen.
En eller ett par kvistar mynta är alltid gott att ta i. När jag gör på svart te så har jag ofta i pressad citron också. I hibiskusen finns syra så i det fallet skulle det räcka med ett par skivor ekologisk apelsin eller citron.
Ett bra alkoholfritt alternativ med fina smaker, lite som en alkoholfri Sangria.
Perfekt till sommarens bjudningar!