Okategoriserade 

Sommarsallad

Squashen börjar komma i säsong nu, tjoho! Så jag vill tipsa om en riktigt härlig sommarfavvosallad.

036A1114

Foto: Clara Lidström

Man steker helt enkelt skivor av squash, blanda gärna grön och gul. Förresten, ev av de vanligaste frågorna om gul resp grön squash är skillnaden. Den gula har lite mer tuggmotstånd, men de är lika goda. Jag använder gärna den gula både för färgen och tuggmotståndet i tex wok.

Men tillbaka till salladen.

Squash har ju en smak i sig själv som grönsak, men min åsikt är att den är mycket tacksam att använda som bas och smaksätta. Här handlar det alltså om att toppa med goda grejor. Här börjar det roliga. Bara att testa!

Jag gillar att smula på fetaost och ringla balsamico, olivolja och kanske även en gnutta honung över. Gärna en näve gröna blad som rucola eller spenat. Basilika är ljuvligt på, liksom mynta. Kanske rostade solroskärnor, nötter eller mandel. Några drag med pepparkvarnen på det och ett gott bröd.

Perfekt sommarlunch som lika gärna kan serveras som tillbehör på buffé eller grillmiddag.