Okategoriserade 

Sommarlunch

Hej! Hoppas ni har haft en superfin midsommarhelg allihopa.

20140707-153759-56279116

Shakshouka, jag älskar att säga det ordet. Och jag älskar att laga och äta den här rätten. Perfekt sommarlunch. Även om jag serverar det året om. Det är bara för gott för att int göra det. Jag börjar med att göra en grönsaksbas, ofta som en ratatouille. Fräser lök och bitar av grönsaker, her på en burk tomater eller tomatpuré och lite vatten tills det blir en sås, smakar av.

Sedan knäcker jag i ägg, låter puttra och toppar med något gott. Det kan vara gräslök, skivad chili eller basilika. Vad jag har hemma. Blir jättegott med ost på också… Och gärna en brödbit till att doppa i såsen.

Toppen som kylskåpsrensning efter helgen. Har ni testat? Här finns receptet!

Ha en jättefin måndag kompisar!