Okategoriserade 

Sommarlunch

Hej! Hoppas ni har haft en superfin midsommarhelg allihopa.

20140707-153759-56279116

Shakshouka, jag älskar att säga det ordet. Och jag älskar att laga och äta den här rätten. Perfekt sommarlunch. Även om jag serverar det året om. Det är bara för gott för att int göra det. Jag börjar med att göra en grönsaksbas, ofta som en ratatouille. Fräser lök och bitar av grönsaker, her på en burk tomater eller tomatpuré och lite vatten tills det blir en sås, smakar av.

Sedan knäcker jag i ägg, låter puttra och toppar med något gott. Det kan vara gräslök, skivad chili eller basilika. Vad jag har hemma. Blir jättegott med ost på också… Och gärna en brödbit till att doppa i såsen.

Toppen som kylskåpsrensning efter helgen. Har ni testat? Här finns receptet!

Ha en jättefin måndag kompisar!

 • Ingmari

  Aldrig hört talas om. Men låter precis som det jag åt i morse fast lite mera grönt, som tex stjälkselleri, och var grönsak för sig. Och bönmix till i sallad med röd- och vitkål och lite laktosfri creme fraiche. Låter gott att testa denna variant med tomat etc. Vill så gärna att träff blir av. Meddelar när jag kan till Margot. Tänk, snart är det juli! Ojoj. Och det har redan passerat 24 juni = halvår till julafton. Njut nu!!! Trots regn och åska som det var här. Jag njuter av lagom värme. Läser om att höga värmen ska komma och känner att… nääää. Lagom är bäst! Ha det gott alla!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Tack och ja, vi försöker få till träffen, det vore jätteroligt!

 • Margot

  Har aldrig gjort detta men sett det förut gör ofta ratatoulli men har lite svårt för att äta ägg så är rädd att gulan rinner det klarar inte jag fånigt eller.
  Idag serverar jag chili con carne med olika bönor i och lite ris till samt en klick creme fraiche kryddar starkt det är så gott.
  Som du ser lade jag ut om förändringen på bloggen får vi se var vi landar men frågan är väl också när du kan det är ju viktigt för inte är det ok om bara 3 St ställer upp.
  Många varma sommar hälsningar från Margot

  • Susanne Jonsson

   Nejdå, inte fånigt alls, man gillar olika bara. Ja, vi får avvakta och se hur det går med träffen. Tack för din hjälp!