Okategoriserade  Susannes torsdagstips  Torsdagstips  Vegetariskt 

Ljuvlig Rabarberkola

Foto: Sara Danielsson
Foto: Sara Danielsson

Nu börjar det gå att plocka rabarber även här i norr och jag vill tipsa om en av mina favoritrecept, lagom pysselaktivitet i midsommar.

Älskade Rabarberkola. 

Jag serverar den till allt möjligt, men oftast vaniljglass eller så gör jag en dessert där jag varvar den med sockerkaka, vispad grädde och jordgubbar. SÅ enkelt.

Det här kan vara en av de mest uppskattade gåvorna man kan ta med sig på en bjudning. Så har man lyxen av att ha rabarber är ett tips att fixa fina burkar och etiketter och koka en laddning och dela med sina kompisar.

Tips för återvinning. Om man har gamla glasburkar med skruvkock och vill piffa till så gillar jag att ta antingen en tygbit eller bit papper och knyta med tex ett hampasnöre runt locket. Det finns färdiga set att köpa i pysselaffärer, men jag brukar försöka använda det jag har när det är möjligt.

 • Eva Holmström Lindgren

  Mumsigt värre, en favorit som kommer att gå i repris! Så doftar det ju så gott i himmelskt gott i hela köket.

  • Susanne Jonsson

   Visst är den god Eva 🙂 Sol till dig!

 • Susanne Jonsson

  Tack och allt detsamma till er alla!

 • Kristin

  Vill bara berätta att ikväll blev det Susannes potatissallad och tjälaknöl här. Potatissalladen blev så lyckad. Nu är hela familjen samlad och imorgon blir midsommarfirande med spelmansmusik och dans kring midsommarstången. Vill önska er alla en riktigt Glad Midsommar !

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristin! Så roligt för mig att höra, TACK!

 • Margot

  Jag glömde att tala om att gör Susanne potatissallad den är så fräsch och jättegod just cornicons sätter extra piff på den och de gröna äpplena inte att förglömma köper ingen färdig efter detta receptet. Tack för det. Susanne

  • Susanne Jonsson

   Åh vad roligt att höra Margot. Jag gjorde den också 🙂

 • Margot

  Ja så är det redan midsommar tänk vad tiden går fort jag har gjort en stor skål potatissallad kokat rabarberkola och en mazarintårta står i ugnen har tänkt koka rabarberkola länge och nu blev det äntligen av.
  Vädrets makter skall nog inte vara så gynnsamma imorgon men vi har uterum med tak blir nog 10 personer till grillen men sill och potatis till lunch är vi bara 3 St. Ha nu en riktigt bra och trevlig midsommar alla vänner och du Susanne och njut av sommaren även om det regnar. Kram på er alla

  • Susanne Jonsson

   Wow! Bra jobbat Margot, heja du!

 • Ingmari

  Låter bara för ljuvligt! Och annorlunda. Kul! Verkar så lätt att göra också. I morgon är det redan midsommarafton. Nyss skrev vi om julmaten här. Och vi har hunnit med påskmaten också. Lite lika blir det ju i morgon. Sill och färskpotatis. Mums! Och färskpotatis hade vi ju inte till jul och påsk. Jisses, så tiden rinner iväg. Njut nu av ljus och sol. Redan i början av augusti är det kräftdags men också mörkt om kvällarna. Tänk på det! Kanske ska testa något nytt och extra i morgon? Som rabarberkola kanske.

  • Susanne Jonsson

   JA! Testa! Visst går tiden fort Ingmari?