Okategoriserade 

Försommar & dop

Hej Kompisar!

I helgen har det vart lite mulet, men ändå väldigt skönt ute. Perfekt dag för vår nya släkting Issat att bli döpt. Eller Isak, som han heter på svenska. Jag passade på att ta cykeln till kyrkan. Så skönt, inga problem med parkering och friskluft på köpet.

IMG_9956

Först var det själva dopet som var jättefint, en gullig präst som pratade om vad som är viktigt i livet på riktigt (tex inte hur många likes man har på sociala medier) och vi sjöng (på svenska och samiska samtidigt, det var inte lätt, haha, man får göra så gott man kan) för lilla Issat, som sov genom nästan hela ceremonin. Sedan blev vi bjudna på jättegod mat. Vad jag älskar och uppskattar det. Ojoj. Nu var det på den samiska sidan av min familj, det betyder egenjagat viltkött (ren eller älg) i det här fallet lågtempad älg från Laisliden med potatisgratäng och sås. Mor- och farmor till bebisen hade lagat maten, så vi andra gäster fick bara njuta. Sedan var det tårta och kaffe. Riktigt härlig släktträff med många skratt och utredningar om hur vi är släkt eller vilka vi är släkt med. Min närmaste samiska släkt heter Skaltje, men vi hör ihop med flera andra också. Sedan for jag och en kompis hem och drack kaffe på balkongen tills solen gick ner.

IMG_9954

En fin dag.

Hur har eran helg vart?