Bjudmat  Buffémat  Desserter 

10 Somriga buffédesserter

Jordgubbstårta och sommarkalas känns ju som en given kombination. Det funkar alltid. Men, det finns många, många goda sommardesserter att testa, här kommer 10 av mina favoriter.

Susanne_Jonsson_2014-5081-HR

Foto: Andreas Nilsson

1. Pavlova är alltid uppskattat. Jag gillar att baka den neutral och fylla med lemon curd. Den går enkelt att variera efter din personliga smak.

Susanne_Jonsson_2014-5073-1200pxl-HR

Nedan en version med choklad. För en rolig twist kan man smaksätta smeten med hårda, krossade karameller.

midsommartårtor2016-62-web

Då gillar jag polkagrisar. Mums!

100825_foodie 055

Foto Polkamaränger: Sara Danielsson

2. Här hittar du recept på mina sega polkamaränger. Ett tips är att göra små och låta gästerna kombinera sin egen minipavlovatårta/bakelse.

100825_foodie 007

Jag gillar ju även det hära att servera i små glas, speciellt om gästerna kommer utspritt över tiden. Då tar man enkelt fram dem i sommarvärmen eftersom.

3. Citroncheesecake i glas är fräscht och smakar underbart med säsongens färska jordgubbar på toppen.

Skärmavbild 2017-05-31 kl. 11.11.53

Foto: Sara Danielsson

4. På tal om smådesserter. De här små glasen med krämig mjölkchokladmousse är också helt underbara.

Jonas50-20-web

5. Här hittar du recept på min banoffeetårta med browniebotten i långpanna. Jordgubbar passar utmärkt istället för hallon tills de kommer i säsong senare i sommar.

tarta-upplagd

Foto: Josefin Peciva, SVT

6. Mazarintårta med hallon eller jordgubbar

mazarintarta

7. Brownietårta i långpanna

Jag älskar enkelheten i det här, och att det är kakor i själva fyllningen.

Jonas50-23-web

8. Vit choklad- & jordgubbstårta

Så ljuvlig smakkombo!

tårta_pekka

9. Pekkas glasstårta de lux. Botten är en kladdkaksbotten i springform, sedan har jag ställt ner savoardikex i formen, skar bort botten så de blev raka nedåt. Sedan fyllde jag med 2 sorters glass och ställde i frysen. Sedan är det bara att garnera på toppen och knyta ena vackert band runt om.

10. Om glasstårta är för svårt i värmen, så testa de här goda glassbiskvierna!

Så enkelt: kula valfri glass, frys in dem igen. Rulla in dem i marsipan. Färdigkavlad går bara bra. Frys in och garnera tex med smält choklad eller doppa i smält choklad och rulla i strössel.

glass1

Har ni testat något av recepten? Någon som har andra favoriter? Berätta gärna för mig och kompisarna här!