Okategoriserade 

Vårväder

Hoppsan! Vintern kom tillbaka!

IMG_9183

Istället för plantering av växter utomhus blev det en vinterpromenad i snölandskapet.

IMG_9200

Det var lite förvånande med snö, men härligt friskt ute!

IMG_9216

Isen har tinat. Snart är det dags att paddla igen.

IMG_9219

Så fint land vi bor i. Även om det här kallas bakslag, så älskar jag årstiderna och att få uppleva förändringarna de medför i naturen.

Ja, ni ser ju läget. Men vi bor i ett avlångt land, så jag antar att vissa av er kompisar har både rabarber och blommor runt knuten. Berätta gärna.

Hur långt har våren kommit hos er?

 • Susanne Jonsson

  Håller med dig Ami. Njut av allt fint hos dig!

 • Ingmari

  Underbara foton. Så duktig fotograf! Och vackra miljöer! Men jag fryser bara jag ser dessa bilder. Det har snöat även i huvudstaden idag. +3°. Burr! Även i Mora låg snön kvar ett tag har jag fått veta. Flera månader efter Vasaloppet. Kallaste maj på länge. Jo, det märks! Därför kan det inte bli något sommaruppehåll (!!!) för Go’kväll än tycker jag. Önskar er alla en trevlig kväll och torsdag.

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari! Den här säsongen gick fort!

 • Ingmari

  Ja. Som sagt. Hur gick besiktningen för lilla Hjördis?

  • Susanne Jonsson

   Hehe, work in progress… Återkommer med uppdatering.

 • Ingmari

  Oj. Tittat på bilderna flera gånger och tror knappt mina ögon. Visserligen är det kallare här men ser dessa snöiga foton och inser att jag inte har något att klaga på. Har stått uppe på toppen vid Abisko en midsommarafton och det snöade! Så kan det vara. Vi har ett avlångt land. Ser blå- och vitsippor, gullvivor, påsk- och pingstliljor och maskrosor i en salig blandning här. Björkarna är på gång. Men riktigt varmt är det ju inte. Ifjol badade man i maj i en varm Mälaren. I år släppte isen nyss. Det ska bli skönt när det väl blir riktig vårvärme. Fast då är väl blommorna borta redan. Det verkar lite upp och ner ute. Men sommaren kommer nog. Kramhälsningar till er alla här.

  • Susanne Jonsson

   Japp, den kommer nog snaaart!

 • Margot

  Hejsan hoppsan vad vit lilla Hjördis blivit ja denna vårvinter här tog jag några rabarber igår och blandade med lite jordgubbar till en paj till kaffet Mums filibaba vad gott. Men idag blåser det kalla vindar små flingor flög i luften minsann men mitt lilla runda land är fullt med tulpaner som blommar.
  Är ledig från min lilla vovve denna veckan det är en liten vit maltes på 4 kg som charmar oss när han är här har nu kommit över det värsta onda i munnen så nu äter han !inte igen.
  Blir så glad av denna vänskap på bloggen och tack för att ni peppar mig jag är nämligen lite harig när jag ska ut på vift.
  Ska fixa de stora köttbullarna med fårost och tomater det behövs några middagar till maken när jag är borta de såg ju så goda ut .
  Ha nu en bra vecka alla vänner och kramar till er alla.
  PS har du besiktigat Hjördis än ? DS

  • Susanne Jonsson

   Heja Du Margot! Tack! Det gör mig så glad mer er vänskap, om du bara visste! Hjördis fick lite reprimander så hon är och piffar till sig. Återkommer och berättar mer när jag vet läget. När man blir till åren kan de ju bli lite skavanker på oss alla.

   • Margot

    Ja det ska alla veta att med åldern kommer skavankerna på både folk bilar hoppas du får rättat till det så ni kan ha det riktigt kul i sommar

    • Susanne Jonsson

     Tack fina Margot!

 • Ingegerd

  Våren har helt kommit av sig, +2 och just nu snöstorm, så fram med vinterjackan igen!

  • Susanne Jonsson

   Brrr….