Okategoriserade 

Lyxig helgbrunch

God morgon kompisar!

Tack för era kommentarer, känns härligt att ni är med mig ända här borta.

IMG_9858

Alla citrusträd gör mig så glad. Jag ska få plocka hos grannen 🙂 hehe, som att de skulle gå att stoppa den här citrongalningen.

Jacksonville ligger på Floridas östkust, drygt 2,5 timmar från New York med flyg. Staden är USA:s till ytan mest utspridda stad och bil är mer eller mindre ett måste för att ta sig fram. Så häromdagen tog vi bilen till stranden och DÄR kan man promenera exakt hur långt som helst. Så jag travade iväg och när jag kom tillbaka blev jag bjuden på lunch på Metro Diner. Ett klassiskt ställe för frukost och lunch. Direkt när man kliver in så förstår man att det var bra att börja dagen med en långpromenad så man är ordentligt hungrig.

IMG_9792

Menyn är omfattande, burgare, ägg, bacon, köttfärslimpa ja allt man kan tänka sig. Jag älskar brunch och väljer oftast nåt salt, men idag gjorde jag ett undantag. Jag valde en rätt som heter Yo halla on the square. Fattiga riddare fyllda med krämig färskost smaksatt med hasselnötssirap och bananer. Kände också en nypa kanel och kanske även muskot. Hela kalaset var toppat med en syrlig blåbärs- och jordgubbskompott. Jojo. Om ni har sett TV-programmet Diners, drive-ins & dives, så är det en av rätterna programledaren Guy Fieri testar när han besökte stan.

IMG_9793

Dra mig baklänges. Portionsstorlekarna här. Tur att det är mer regel än undantag att man får ta med sig doggy bag hem. Jag var rejält hungrig, men orkade bara halva. Fast det blev ändå ingen doggy bag, hehe, det fanns andra som ville smaka. Mycket bra. Det är så intressant det hära att se hur smakerna skiljer sig. Min uppfattning av vad som är sött är helt skild från vad kockarna här anser som sött. Ungefär 50% skulle i de flesta fallen räcka för mig. Det här med smaktrösklar är nåt man vänjer sig vid, så det skulle vara jätteintressant att se hur folk här skulle uppfatta min mat.

Fattiga riddare är förresten så bra rätt. God, lyxig och mättande. Om brödet har hunnit bli lite torrt och tråkigt är det här definitivt räddningen. Här kommer mitt recept!

Lyxiga fyllda fattiga riddare, 2 port

1 ägg

1 dl mjölk

4 stora brödskivor

100 g naturell färskost

2 msk råsocker

1/2-1 dl hasselnötter, hackade (valfritt, går att byta ut mot tex mandel eller utesluta)

kanel och vaniljpulver efter egen smak

1 dl sylt eller bärkompott (jag gillar chiasylt, här hittar du recept på det)

smör till stekning

Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda färskost, råsocker, nötter, kanel och vanilj. Fördela på 2 av brödskivorna, lägg på en brödskiva så du får två dubbelmackor. Doppa i äggsmeten och stek gyllene i smör. Servera direkt med valfri sylt eller färska bär.

IMG_9744

Jobbar förresten på att snickra ihop en sommarbuffé som kommer snart här på bloggen.

Glad helg så länge!