Bekvämimpa  Bjudmat  Okategoriserade 

Kasslerknyten

Det här att lägga råvaror i folie eller bakpapper och göra knyten eller paket är både smidigt och gott. Perfekt bjudmat också eftersom det är enkelt att göra till många och ser lite extra lyxigt ut med ett ”eget” paket.

Här använde jag kassler som protein, men det handlar egentligen helt om potatisen och löken.

IMG_9165

Och ett par klickar smör.

IMG_9163

Det här är mitt heta torsdagstips denna vecka. Bara att skiva, varva och försluta. Sedan gräddar jag det i vanlig ugn på 225 grader tills potatisen är genommjuk. Det tar ca 40 minuter. Om man vill kan man göra det här med fisk också tex lax. Då brukar jag skiva potatisen tunnare, eftersom fisk behöver kortare tillagningstid. Man kan även göra en vegetarisk variant med olika grönsaker. Då gillar jag att ha i ost, gärna en smakrik variant. Eller två.

Glad torsdag!