Bekvämimpa  Bjudmat  Okategoriserade 

Kasslerknyten

Det här att lägga råvaror i folie eller bakpapper och göra knyten eller paket är både smidigt och gott. Perfekt bjudmat också eftersom det är enkelt att göra till många och ser lite extra lyxigt ut med ett ”eget” paket.

Här använde jag kassler som protein, men det handlar egentligen helt om potatisen och löken.

IMG_9165

Och ett par klickar smör.

IMG_9163

Det här är mitt heta torsdagstips denna vecka. Bara att skiva, varva och försluta. Sedan gräddar jag det i vanlig ugn på 225 grader tills potatisen är genommjuk. Det tar ca 40 minuter. Om man vill kan man göra det här med fisk också tex lax. Då brukar jag skiva potatisen tunnare, eftersom fisk behöver kortare tillagningstid. Man kan även göra en vegetarisk variant med olika grönsaker. Då gillar jag att ha i ost, gärna en smakrik variant. Eller två.

Glad torsdag!

 • Anna J

  När jag jobbade på fritids så fixade vi ibland lunchen så när det var lov och man hade typ all tid i världen utan en massa klockslag att passa. Då blev det knyten med potatis, falukorv och olika grönsaker i som barnen fick göra ordning själva och tillaga efter tycke och smak. Ibland blev det efterrättsknyten också med bananer, nötter, jordgubbar, kiwi och choklad där en klick glass på gjorde grejen efter tillagningen. Hemma brukar jag göra med fisk men blir sugen på att prova med kassler nu. Ha en go helg bästa Susanne och alla ni andra härinne. Kram!

  • Susanne Jonsson

   Så gott Anna! Vad roligt att ni lagade mat med barnen. Wow! Älskar det. Tack och detsamma till dig och alla kompisar här. Kram!

 • Ingmari

  Gott och praktiskt. Liten varning dock för häromdagen kom larm från forskare i en rapport om att inte tillaga på detta sätt i aluminiumfolie då aluminium fälls ut och påverkar oss och kroppen negativt. Särskilt fisk nämndes men det är väl för att det är vanligare att tillaga på det sättet än kött och fläsk. Risk för Alzheimer bla. Men smörpapper finns ju också. Kul förslag som lockar. Här är det kallt värre och minusgrader i natt. Hu. Gott med värmande från ugnen. Trevlig torsdag.

  • Susanne Jonsson

   Ja, men kan ta bakpapper och isolera med det så int maten kommer i kontakt med folien.

   • Ingmari

    Mycket bra idé. Tack för förslaget!

 • Margot

  Vilket toppen tips har gjort med bara fisk och grönt men kassler har jag inte provat blir så gott med koncentrerade smaker.
  Vaknade upp till vinter idag igen helt vitt ute när ska kung Bore ge sig iväg undrar jag växlar mellan vår och vinter jacka hela tiden maj månad nu vill vi ha värme.
  Men vårt land är ju långt så snö i norr sprider sig hit ner också.
  Ha nu en riktigt bra helg alla vänner imorgon drar jag iväg till Norrköping i en dubbeldäckare tycker inte om sådana bussar efter flera olyckor med dem. Kram på er alla.

  • Barbro

   Jag håller med dej Margot vart har våren tagit vägen.
   Önskar dej lycka till nu när du ska ut och åka.
   Du Susanne smart att varva potatis,kassler o lök i samma paket får nog testas.
   Kram på er alla mina vänner.

   • Susanne Jonsson

    Kram på er alla!

  • Ingmari

   Lycka till på resan. Hoppas att det blir riktigt trevligt och varmare i helgen.

  • Susanne Jonsson

   Ha nu så roligt på resan Margot! Berätta gärna hur det var när du får möjlighet. Stor res-Kram på dig!