Okategoriserade 

Hej från Florida!

Hej Kompisar!

Hur har ni det? Här är det 33 grader och sol, det har regnat inatt så imorse var det jätteskönt ute. Jag vaknar varje morgon runt kl 6, pigg som en mört, haha, jet lag… Sedan kokar jag te, kaffe, gör frukost och väcker gänget. Eftersom de bor här stannar de uppe sent, de njuter av svala härliga kvällar här och behöver inte direkt jaga solen. Jag slocknar däremot vid kl 22, senast.

IMG_9504

USA är verkligen annorlunda uppbyggt. Jag försöker promenera överallt, men här är det anpassat mer för biltransport. Plus att det är supervarmt på dagarna. Men jag passar på att njuta av det 🙂

IMG_9567

Vars jag än reser så är stranden det som ändå alltid lockar mig mest. Här är de milslånga, vacker finkornig, vit sand med snäckor och stenar i. Och det höra med palmerna alltså… Vi har vart lite offline ett tag, tack för att ni har hjälpt till att hålla igång nyhetsflödet under tiden. Älskar det.

IMG_9704

Här en bild på piren i Jacksonville beach, i soluppgången. Bästa tiden för långa promenader, om jag får välja. Sedan är det efter 19-ish i solnedgången (se kvällsprommis nedan).  Däremellan har man det bäst i skuggan 🙂

IMG_9630

Utbudet av nyttig mat har verkligen ökat och jag passade på att besöka en underbar, ekologisk supermarket.

IMG_9722

De gör så fint i hyllorna. Jag vill laga allt. Kram! /er vän i Florida

 

 • Kristin

  Trevlig helg till er alla. Här i norr har det verkligen exploderat i naturen. Det går alldeles för fort. Snön har knappt hunnit smälta bort förrän björkarna har slagit ut och häggen är på väg i blom. Kram

  • Susanne Jonsson

   Hoppla! Håll i hatten! Blir spännande att se!

 • Britta

  Kram till dig med! Ha det riktigt gott!

  • Susanne Jonsson

   Tack Britta!

 • Margot

  Tack för jag får vara med dig via vackra foto jag som inte kan resa så långt mer men bilderna ger mig så mycket. Förstår att det drar i fingrarna att fixa god mat med alla dessa vackra rader av grönt och frukt du kommer säkert hem med massor av idéer att laga grönt.
  Här hemma har vi haft det riktigt skönt med sol och vackra dagar utomhus i solen min lille dagishund njuter av att ligga i skuggan på gräsmattan när vi är ute.
  Du vet nu vankas det snart den smaskiga rabarberpaj för till helgen på mors dag blir det paj istället för tårta då ska vi njuta av denna.
  Ha det riktigt skönt och koppla av i fulla drag och välkommen hem när det beger sig. Ha en bra helg alla kompisar och njut av solen och värmen krämkramar till er alla.

  • Susanne Jonsson

   Åh vad roligt att du känner inspirationen, önskar jag hade förmåga att filma och dela här, men det har jag int just nu. Superkrämkramar till er alla!

 • Ingmari

  Oj, så kul att få vara med via foton! Och vilka bilder sedan! Jisses, du är en så duktig fotograf! Men det vet vi ju sedan tidigare. Vilka fantastiska och vackra grönsaksbilder! Förstår att det rycker i kockfingrarna! Här njuter vi av det svenska VM-guldet. Solen syntes inte så mycket idag och det var +18° så det var kul att VM-guldet glänste. Så roligt att få se vad du gör och hur det ser ut. Kramar över havet till dig, Susanne, och till alla här på sidan.

  • Susanne Jonsson

   Tusen tack och hurra för guldet!

 • Liljan

  Tack Susanne för att du tar dej tid…härliga bilder!! Jag har aldrig besökt Florida men har flera vänner som köpte sommarhus eller flyttade dit p.g.a. värme och sol, har förstått att det är fint.Jag kan relatera till det där med att behöva köra bil , på min tid fanns INGA gång/cykelvägar alls. Grönsakerna ser underbara ut,klart du vill laga allt! Fortsätt att njuta av din tid där,vi ser fram emot lite nya recept och idéer från det stora landet i väster!! Kramar, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Fortfarande inga gångvägar 🙂 Tack för att ni hjälper mig hålla igång här på bloggen, det har strulat med tekniken när jag har försökt uppdatera. Nu verkar det funka igen.