Okategoriserade 

Fredagsmiddag

Har ni testat den fina spetskålen som finns nu i butikerna? Oftast finns den även ekologisk till bra pris. Just nu har jag snöat in på att rosta den.

IMG_8853

Jag lägger den i en ugnsform, gärna med andra rotfrukter och lök. Här har jag butternut squash, palsternacka, potatis och knipplök. Kryddar med salt och peppar och in i ugnen 225 grader tills den fått vacker färg. Antingen kan man ringla på olja eller, som jag gjorde nu, klicka på smör som blir vackert brynt och gott att ringla över. Kålen blir mjäll och fin och så enkelt. Antingen serverar jag rätten vegetarisk genom att ta jag i lite extra bönor, smular på fetaost och strör på rostade nötter/mandel eller serverar det till en bit kött, fågel eller fisk. Att ringla på lite vinäger tex balsamico kan också sätta extra piff efteråt. Ha en superfin fredag allihopa!