Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Okategoriserade  Recept 

Bekvämimpa i Påsk

När jag fick äran att laga årets påskmeny såhär de sista timmarna innan kalaset drar igång så kändes det som vi satsar på maximal utväxling på minimal arbetsinsats. Bekvämimpa alltså, helt min melodi när jag är i sista minuten. Och annars också, det ska erkännas 😀

Fetaostkram

Det blir dessa enkla aptitretare med vispad fetaost på på rostat bröd. Den röran är även jättegod till den här påskpajen och allt annat man kan tänka sig. En kommentar till vispade fetaosten, börja med hälften av yoghurten och se till att det tar ihop.

PAJ

Till paj är det gott med en fräsch sallad, kolla in den här med färsk mynta, mums!

salladtomatoch,ynta

En påsktårta i sista minuten, går det? Jajamän, kolla här.

GlassCheescake

Vi får besök av en fd munk och historie-Robin, så mysigt. Robin ska prata om spanska sjukan, det är ju int så trevligt ämne, men intressant. Vad tycker ni förresten om blandningen i programmet? Berätta gärna.

Hoppas ni är med oss ikväll 18.45.

Varmt välkomna!

Er vän Susanne

 

 • Margot

  Hej alla påskkärringar här firar jag en annorlunda påsk må ni tro är ju dagmatte en hel vecka då matte och husse är på Teneriffa. Men det blev inte så bra besök på Blå Stjärnan med operation av hela käken utdragna tänder och div.annat så nu vakna nätter mediciner i leverpastej och hund med tratt på huvudet.
  Han vill inte äta inte dricka och inte jag heller på grund av trötthet och bekymmer men ägarna kommer på söndag så då blir det lite påsk kanske.
  Ni får ha det riktigt gott och njuta även om inte vädret inbjuder till att må gott i värme. Påsk kramar i massor.

  • Kristin

   Så tråkigt man lider ju så när djuren är sjuka. Hoppas att det ordnar sig till det bästa. Styrkekramar

  • Ingmari

   Oj. Så hemskt. Tur ni tar väl hand om vovven för det har väl pågått en tid innan det blir så illa. Fortsatt så glad påsk som möjligt.

 • Ingmari

  Det gick hett till i köket. Gjorde en potatisgratäng och en Janssons frestelse. Och! Körde sönder en helt nyöppnad food processor med multifunktioner. Locket flög av under gång, delat lossnade och det nystädade köket behövde omstädning. Alla fingrar hela dock tur nog. Så blir det aldrig när Susanne lagar mat i köket. Nu önskar jag mig en ny food processor och ska köpa en av vant och nog bättre märke istället. Får bli mitt påskägg i efterskott. Vi orkade inte äta så mycket. Ägg och sill och lite lax. Och! Jordgubbar! Sonen hade köpt som överraskning. Vårkänsla trots larm om snö och halka! Och nu finns mat för flera dagars matlåda till jobbet, kanske till att göra ost-, skink- och lökpaj en dag och ägg och ansjovis till frukost. Passar bra när jag är åter från Blåkulla. Fortsatt Glad Påsk!

 • Barbro

  Mycket gott som du bjöd på igår-härliga färger i din sallad.
  Har då en undran kan man ta någon annan ost än fetaost i ?
  Ha nu en bra påsk alla mina vänner.

 • Liljan

  ps. köpte en bunt med körsbärsgrenar förra veckan och idag slog den första lilla blomman ut, precis lagom till påsk, lycka !! ds. Liljan

  • Ingmari

   Härligt. Kan se det framför mig. Tack för att du delar med dig. Kram.

 • Liljan

  Susanne, jag satt som vanligt framför dator´n med hörlurar så att mannen kunde se sitt program.:o) Intressant blandning men det kännetecknar ju lite just go´kväll! Dina rätter såg härliga ut, salladen med fetaoströra särskilt,mums!!!
  Imorgon kommer bror och svägerska från Småland för att fira påsken med oss, såå trevligt!! Till middag imorgon blir det varmrökt lax,färskpotatis,romsås,dillsås, sparris (kanske Beppes sallad?) soyabönor eller gröna ärtor…Något tilltugg före och något sött efter. Påskafton blir det påskbord med blandat, ägg i olika former sillar o lite småvarmt o.s.v., kan tänka mej att vi freestylar lite på påskdagen då ska vi också hinna med lite av Konstrundan på Österlen, vi kör inte så långt numera då det finns en hel del i närheten. Avslutar med ett rungande ”GLAD PÅSK” till alla . KRAM Liljan

 • Kristin

  Nu är det bråttomt. Idag ska det lagas lite påskmat och godis. Tur att man har hjälp av Susannes och Mauds recept och att man kan bekvämimpa. Vilket härlig ord. Sedan ska man hinna med en tur till Blåkulla, kvasten är varmkörd. Jag hoppas att ni hört av er till Margot så att vi kan komma med några bra förslag så vi eventuellt får möjlighet att träffas. Glad Påsk till dig Susanne och alla goa vänner här på bloggen

 • Margot

  Ja så satt man där och njöt av matlagning och fick så bra tips pajen salladen skall nog dukas upp på bordet endera dagen i påsk. Det är ett sådant nöje att vara med dig i rutan din glädje den smittar.
  Dessutom var det intressant att höra honom tala om sin tid som munk.
  Ha nu en njutbar påsk och koppla av och ät gott det ska vi göra tack för dina tips.
  En riktigt Glad Påsk och många kramar till er alla som här gästar .

 • Ingmari

  Snart dags för veckans höjdare. Ska bli så intressant med mat och historia. Regnat här idag. Det var -2° inatt. Burr! Bänkar mig framför tv:n nu. Återkommer!