Okategoriserade 

5 goda bjudrätter till påskbuffén

Många av oss gillar att servera påskmaten som buffé, jag tycker det är ett smidigt sätt att bjuda på. Imorgon kommer jag laga 3 rätter i Go’kväll. Just de rätterna kräver int just någon förberedelse, men idag vill jag tipsa om 5 andra jättegoda rätter till påskbuffén som du kan börja förbereda redan nu.

1. Pulled lamm mört, smakrikt kött som smälter i munnen.

Att det ”lagar sig själv” är en härlig bonus. För vegetariskt alternativ finns god pulled veg av olika fabrikat i kyl- & frysdiskarna. En annan favorit är det här långbakade lammlägg med senap och örter.

Skärmavbild 2015-04-21 kl. 07.13.49

2. Om inte långbakat är din melodi i år, kanske det är dags att elda på i grillen och testa dessa lammracks med chimichurri.

sparrissallad-27-web

3. Beppes suveräna sparrissallad har såväl sparris som rostade hasselnötter, ägg och skinka i sig. En höjdarkombo!

sparrissallad-14-web

4. Påsksill, måste tipsa om det till påsk, du hittar några jättegoda sorter här. Så enkelt och gott med sillunch. Koka ett par ägg, lite potatis, bröd och en ostbit till det.

sparrissallad-16-web

5. Hasselbacksgratäng. Krämig och bra att förbereda i god tid. Passar till allt.

Hasselbacksgratäng

Sedan vill man ha en god dessert efter det här. Jag kommer göra en enkel paj imorgon, och Mauds tårta från i lördags såg ju jättegod ut.

Hoppas vi ses i rutan imorgon fina kompisar!

 

 • Emm

  Ah! Hasselbacksgratängen kanske vi borde bjuda på under påskens go’-middag. Vi lagade den till nyår och den är JÄTTEGOD så tack för receptet (Susanne, hur kom du på den fantastiska kombinationen?)!
  Eftersom vi nyligen köpt en stor mängd ekologiskt nötkött av vår lokala köttaffär så blir det en stek av detta. Har du något tips på tillbehör så att det känns vårigt?
  Kan det passa med en sås med rödvin och grönmögelost? Traditionsmässigt hade det varit fint eftersom mamma brukade bjuda på det till påsklammet.
  Till förrätt tänkte jag nåt litet med ägg och kanske lax? Och till efterrätt lockar den smarriga marängtårtan med lemoncurd. Mmmmm!
  En av dagarna blir nog lite utflyktsmat. Mackor med bacon och avokado kanske. Och så regnkläder och paraplyn med;)
  Imorgon, var det väl, hoppas jag se Go’kväll. Ett tag sedan sist… men här hinner jag oftast kika in.
  Härlig stämning här! Bravo allihopa:)

 • Barbro

  Självklart att man är med imorgon och får lite tips igen.
  Nu em när jag var ute och cykla så såg jag att det japanska körsbärsträdet börjar blomma och helgen så jag vitsippor blomma.
  Ha nu en bra kväll alla mina vänner här.

 • Ingmari

  Så mumsiga saker du frestar med. Självklart måste vi alla se när du lagar det goda. Tack för inspiration!

 • Margot

  Tänk jag hade glömt av Beppes sallad den gjorde jag förra året så den går i repris i år igen och hasselbacksgratängen är ju hur god som helst men har inte fått tag i något lamm vill ha kravodlat som jag inte hittat i butik. Lite sill och ägg kanske en liten paj av något slag och små delikatesspotatis så är det nog på påskbordet.
  Något gott till kaffet får man väl trolla fram också.
  Har nyss varit ute en promenad med hunden solen strålar från en klarblå himmel såg att de små botaniska tulpanerna var utslagna och magnoliaknopparna är på väg att spricka ut. Vår vår vår ……. Kram på er