Okategoriserade 

Välkommen våren!

Äntligen vårdagjämning.

Så härligt att få läsa om era vårtecken, berätta gärna mer hur långt våren har kommit hos er.

IMG_8103

Hit har den kommit i helgen, med ranunkler. De stora, Clooney Ranunklarna (stavar jag rätt nu?ni vet vad jag menar, de på bilden ovan). Ett säkert vårtecken hos mig. De är i prima säsong just nu. Även Viburnum, de gröna bolliga blommorna ovan, som jag älskar för sin färg, sin vilda uppsyn och vägran att låta sig tyglas. Jag har börjat göra mina buketter själv. Köper lösa snitt och olika gröna blad, sedan går jag loss. Det är superroligt. Det gröna håller sig länge, så när stjälkarna på ranunklerna ger med sig klipper jag ner dem och har i en skål, så får det gröna stå kvar tills jag hunnit fixa nya blommor. Men ranunklerna brukar ofta stå 2-3 veckor. Mitt bästa tips för att få dem att hålla så länge är att snitta om varje dag, byta vatten och ställa svalt på natten.

Välkommen våren!