Okategoriserade 

Ute på vift

Hej Kompisar!

Hur har ni det? I veckan jobbar jag utsocknes.

IMG_7862

Fick åka tåg och hamnade ungefär här

IMG_7887

Jag ska hjälpa till med menyer och planering inför sommarsäsongen här i krokarna. Mycket vackert landskap här i Hälsingland.

IMG_7889När jag var liten var jag i Hälsingland på somrarna och hälsade på min älskade kompis Flying. En vacker, vit och grå, pigg och glad welchponny. Han var där nästan varje år på sommarbete och på ålderns höst fick han pensionera sig där. Åh vad vi älskade att vara där. Så grönt och gott gräs. Skogarna är fulla med ridstigar med sandunderlag så de var perfekta, mjuka och skonsamma. Jag kan sakna honom jättemycket nu när han inte länge finns kvar i jordelivet. Då brukar jag gå och klappa på hästarna på min kompis gård, skämma bort dom med äpplen och morötter och kanske borsta lite. En av dom är rejält stor, hela handen kan försvinna i hans mun. Tur att han är snäll så man får dra ut den igen. Ska åka dit i helgen och känna den där härliga hästdoften. Alltså den där doften när man luktar på en ren häst, inte hästbajs. Och köpa ägg. Ägg från ostressade hönor som pickar runt därute på gården. Längtar efter att laga en god helgbrunch.

20140707-153759-56279116.jpg

Jag längtar efter en god Shakshouka. Kanske med rostat bröd att doppa i den krämiga såsen. Oj så gott.

Vad ska ni göra i helgen? Glad fredag allihopa!