Okategoriserade 

Sol & Skidor

IMG_7981

Kalla nätter och sol på dagen är bästa receptet på bra skidföre. Det är nästan svårt att koncentrera sig när man vet hur skönt det är ute. Jag löser det med en lunchtur och en tur efter jobbet.

IMG_8007

När solen går ner är det dags att vända hem.

IMG_8015

Som ni ser har jag ett par rejäla laggar =) Det behövs när man kör ospårat.

IMG_8010

Oavsett allt jag får höra om åldern och bredden på mina skidor så fullkomligt Älskar jag dom. Och att jag kan åka i mina vinterfodrade stövlar med gammaldags bindningar. När man är uppväxt i Gällivare, vid foten av Dundret så ingår skidor på alla möjliga sätt i uppväxten. Ojoj vad vi testade olika varianter. Friheten att kunna åka överallt (utom i tränings-skidspåren då, haha… ) och att jag utan problem kan hänga på en bössa eller ryggsäck och ändå trava på gör att de här vinner i längden. Fick förresten köpa nya på Blocket efter att jag blev av med mina förra. Så för 500 kr fick jag ett par begagnade. Vilket fynd. Det är lite pyssel, måste byta remmar och sånt snart, men tänk ändå att de här har redan gått så många mil och fortsätter tuffa på. Det blir mest Susannes utflyktsmat nu för mig. Jag finner frid och kraft i naturen och det får mig att må bra. Det känns som vi delar den uppfattningen här på bloggen, även om det i perioder i livet är svårare att ta sig ut. När det har varit så för mig (tex när man hoppat på kryckor) så har minsta lilla solstund på balkongen eller promenad i lillskogen ändå betytt mycket. Ibland kan det vara det enklaste enkla som lyfter dagen. En kvittrande fågel, blå himmel med molntussar, en kopp kaffe på balkongen.

 

 • Ami

  Jag såg nåt liknande Ingmari, men då var det fyra gamla mandelkvarnar på rad till en adventsljussstake. Jättefint! Gillar som du när allt kommer till nytta… om än kanske på ett annat sätt än det var menat från början. Heja dagens miljötänk!

  • Ingmari

   Kul!

 • Susanne Jonsson

  Så fint Ami. Tack för tips och inspiration. Och heja Ernst!

 • Susanne Jonsson

  Verkligen!

 • Ami

  Wow… om bilderna👍! Härligt med gamla ting som fortfarande fungerar o ofta väcker känslor av olika slag. Sånt gillar jag. Det jag är gladast över i vårt hem är ärvda gamla möbler o ting efter kära släktingar som inte finns hos oss längre. Några saker har jag fått från pappa som ju fortfarande lever, t.ex. en liten gammal, gammal köttkvarn som jag satt på fönsterbrädan med ett vitt tjockt ljus i. Gjorde en manchett att lite björkris till. Älskar ju att göra enkla saker av det naturen ger. Så jag håller med både Susanne o Ernst 😉; ” I DET ENKLA BOR DET VACKRA” 🌞🌾🍋🍀💛❄💧🌈🌛

  • Ingmari

   Härligt med blandning av gammalt och nytt. Sett bilder på nätet på köttkvarnar med ljus i. En hade satt fyra köttkvarnar i rad som adventsljusstake. 🕯🕯🕯🕯Kul med allt som kommer till nytta. 👍

 • Liljan

  Tack för de underbara bilderna,de passar också i almanackan när du får tid att göra en sådan :o)!! Dina bilder, dina recept o dina berättelser..kunde inte bli bättre! Här är en till som haft sådana stavar om än inte likadana skidor,…så skönt för dej att kunna sticka ut o ta en tur som du gör!
  Ja, usch så många olyckor det varit sista dagarna,från väst till öst.Fick en bild från Kalmar nyss,såg ut som ganska mycket snö kommit där också.
  Välkommen till gänget Anne-Sofie säger även jag, så kul att ha dej med!!
  Fortsatt snöfritt men kallt o blåsigt här i Blekinge. Vintergäcken är överblommad men krokusarna lyser så fint och påskliljorna har stora knoppar nu.KRAM, Liljan

  • Ingmari

   Jaaaaa. Vilken bra idé med almanacka! Mat efter året och dessa bilder! Toppen Liljan! Det måste bara bli av…

   • Susanne Jonsson

    Håller med.

  • Kristin

   Kreativiteten flödar. Håller med Ingmari vilken bra idé. Här är det långt till vår. Ikväll har vi 6 grader kallt och stjärnklart och bra sparkföre. Det uppskattar både jag och hunden nyss hemkommen efter en sparktur. Nu är det dags att titta på fåglarna på SVT 1. Kram

   • Susanne Jonsson

    Så mysigt med sparktur och fåglar Kristin!

  • Susanne Jonsson

   Så fint för mig att höra Liljan. Jag uppskattar er pepp SÅ mycket. Jag jobbar på nya projekt och hoppas jag snart kan presentera något. Men wow! Har ni krokus nu?! Kramar

 • Margot

  Vilka bilder har ju sagt många gånger att du är en mästerfotograf att fånga nuet denna underbara natur som du bjuder oss på utöver dina smakfulla recept. Här har vi också snö ska visst få mer imorgon spår väderlekstjänsten bara man slapp skotta. Fortsätt med skidåkningen och njut. Kramar till er alla

  • Susanne Jonsson

   Tack Kära Margot. Kramar till er alla!

 • Anne-Sofie Sverre

  Underbara bilder! Det där är livskvalitet! Första gången jag provar att delta och kommentera, vet inte hur det går, haha. Du är verkligen en stor inspirationskälla för mig// Kram från Anne-Sofie i Hälsingland

  • Ingmari

   Välkommen i gänget! Kul! Visst är härligt glada Susanne och hennes recept en bra och positiv sak både till vardag och fest!!?!?!

   • Anne-Sofie

    Tack!!! Ja,hon är en toppentjej 🙂

    Skickat från min Samsung Galaxy-smartphone.
    ——– Originalmeddelande ——–Från: Disqus Datum: 2017-03-07 12:19 (GMT+01:00) Till: as67sverre@gmail.com Rubrik: Re: Comment on Sol & Skidor
    ”Välkommen i gänget! Kul! Visst är härligt glada Susanne och hennes recept en bra och positiv sak både till vardag och fest!!?!?!”

    Settings

    A new comment was posted on Susannes skafferi

    Ingmari (Guest):

    Välkommen i gänget! Kul! Visst är härligt glada Susanne och hennes recept en bra och positiv sak både till vardag och fest!!?!?!

    6:19 a.m., Tuesday March 7

    |

    Other comments by Ingmari

    Reply

    Ingmari’s comment is in reply to

    Anne-Sofie:

    Underbara bilder! Det där är livskvalitet! Första gången jag provar att delta och kommentera, vet inte hur det går, haha. Du är verkligen en stor … Read more

    You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to annesofiesverre.

    You can unsubscribe
    from emails about replies to annesofiesverre
    by replying to this email with ”unsubscribe”
    or reduce the rate with which these emails are sent by
    adjusting your notification settings.

  • Margot

   Oj vad kul med nya vänner här på bloggen välkommen i gänget med den underbara Susanne och hennes recept.

   • Anne-Sofie

    Åh, tack! Det är en ny erfarenhet för mig att ” blogga” (om det är så man säger) Och det här är ett forum som passar mig perfekt.

  • Barbro

   Välkommen in i gänget Anne-Sofie alltid kul med nya vänner eller vad säger vi andra här.
   Åh vilka fina vinterbilder du visar oss Susanne.
   Ha en bra alla vänner här.

   • Susanne Jonsson

    Fina, fina ni. Tack för er välkomnande famn. Världen behöver vänlighet och kärlek.

  • Susanne Jonsson

   Hej Anne-Sofie! Varmt välkommen till vårt krypin! Vad roligt att du har hittat hit. Tack för dina fina ord, de värmer verkligen mitt hjärta. Hoppas att du ska trivas här hos oss. Kram

   • Anne-Sofie

    Ojojoj, vilket härligt välkomnande jag har fått! Tack fina Susanne! Jag känner verkligen att här kommer jag att att trivas. Ha en bra dag allihopa, varma kramar!

 • Ingmari

  Alla som ska ut på vägarna måste ta det lugnt! Apropå Oskarshamn, Liljan, så for en buss med barn i diket där men det verkar ha gått bra. Var rädda om er alla och låt det vara snäll snö, den där KRÄM-snön!

 • Ingmari

  Men ooohhhh! Vilka vackra foton! Så duktig fotograf du är! Man riktigt känner hur kylan känns frisk och hur snön låter. Och jag såg! Innan jag läste texten. Spetsarna fram på skidorna och stavarna med rejäla kringlor. Fick rejäla barndoms- och retrovibbar. Sådana stavar hade jag också i barndomen. Nuförtiden utvecklar man stavarna och minskar gram så de ska bli lättare. Då var stavarna tunga som cementrör. Och vilken natur! Jag riktigt känner också hur gott kaffet i termosen och matsäcken smakar! (Har inte druckit kaffe här på över två veckor nu pga den där otrevliga sjukan…) Nu snöar det igen här och bilarna krockar på motorvägen vid Arlanda. Kaos utlovat. Inget lugn och ingen ro som ute i avstressande natur precis. Så skyffeln får väl åka fram igen. Tyvärr! Och sedan är det nog go’ast i stugvärmen. När jag nu inte har sådana fina skidor eller kringelstavar eller vyer omkring mig. Njut nu Susanne! Och åter igen TACK! för att jag också får njuta av de vackra delarna av Sverige och ha sportlov på håll!

  • Susanne Jonsson

   Hej Ingmari! Tack för att du är med mig! Hoppas du mår bättre nu. Ja, jag älskar de här gamla grejorna som fortfarande funkar så fint. He he, lite tunga kanske de är. Bra träning för mig. Samma med skottningen. Nu är de bara plocka fram skyffeln igen!