Okategoriserade 

Sol & Skidor

IMG_7981

Kalla nätter och sol på dagen är bästa receptet på bra skidföre. Det är nästan svårt att koncentrera sig när man vet hur skönt det är ute. Jag löser det med en lunchtur och en tur efter jobbet.

IMG_8007

När solen går ner är det dags att vända hem.

IMG_8015

Som ni ser har jag ett par rejäla laggar =) Det behövs när man kör ospårat.

IMG_8010

Oavsett allt jag får höra om åldern och bredden på mina skidor så fullkomligt Älskar jag dom. Och att jag kan åka i mina vinterfodrade stövlar med gammaldags bindningar. När man är uppväxt i Gällivare, vid foten av Dundret så ingår skidor på alla möjliga sätt i uppväxten. Ojoj vad vi testade olika varianter. Friheten att kunna åka överallt (utom i tränings-skidspåren då, haha… ) och att jag utan problem kan hänga på en bössa eller ryggsäck och ändå trava på gör att de här vinner i längden. Fick förresten köpa nya på Blocket efter att jag blev av med mina förra. Så för 500 kr fick jag ett par begagnade. Vilket fynd. Det är lite pyssel, måste byta remmar och sånt snart, men tänk ändå att de här har redan gått så många mil och fortsätter tuffa på. Det blir mest Susannes utflyktsmat nu för mig. Jag finner frid och kraft i naturen och det får mig att må bra. Det känns som vi delar den uppfattningen här på bloggen, även om det i perioder i livet är svårare att ta sig ut. När det har varit så för mig (tex när man hoppat på kryckor) så har minsta lilla solstund på balkongen eller promenad i lillskogen ändå betytt mycket. Ibland kan det vara det enklaste enkla som lyfter dagen. En kvittrande fågel, blå himmel med molntussar, en kopp kaffe på balkongen.