Okategoriserade 

Kock & Kvinna

Idag är det kvinnodagen, firar ni? Jag hör nyheterna om hur kvinnor tjänar sämre än män, hur få kvinnor som finns i styrelser osv. Fortfarande. Jag vill skapa en plats för positiva känslor, kärlek och ljus här på bloggen. Men vissa saker i samhället är verkligen inte så ljusa som de borde vara. Det får mig minst sagt att se rött. De senaste åren har det dock börjat hända nåt stort i mitt yrke. Rullgardinen är på väg upp. Generationsväxling. Att ta vara på kompetenser oavsett kön. Jag vill hylla alla som hjälper till med detta. Ett par exempel är Lisa Förare Winbladh som har startat en facebook-grupp som lyfter kvinnliga kockar och Take over som gör gästspel. Tack. Hurra för er och för alla kvinnor och män som lyfter kvinnor idag och alla dagar!

Det är min fullständiga övertygelse och erfarenhet att när en arbetsplats består av blandat kvinnor och män och jämställdhet råder så blir såväl arbetsmiljö som prestationer och resultat mycket bättre.

Men alltså, året är 2017. Hur kan det vara så svårt?