Bekvämimpa  Bjudmat  Fräscha sallader  Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Lyxiga fredagsfavoriter  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Snabblagat  Susannes torsdagstips  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Torsdagstips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat 

Kan man våffla det?

IMG_7830

Det är torsdag och dags för ett torsdagstips! Den här vårvintern har jag våfflat allt jag kommit över. Rösti är en av favoriterna. Färdigköpt, fryst rösti alltså. Här fick de bli basen i en bekvämimpa-sallad på kallrökt lax, avokado, spenatblad, röd lök och för krämighet blev det några klickar färskost. Det var det som fanns hemma i kylen, använd fantasin och byt ut mot det som du gillar eller råkar ha hemma. De knapervåfflade röstibitarna är också toppen som bas för enkla, men ack så goda snittar. Perfekt snacks till finalen i melodifestivalen. Ska ni kolla? Ps. jag är lite nyfiken, vad brukar ni våffla?

 • Morgan

  Våffla som tacoklämma. Istället för tacoklämma vik våffla och fyll med taco tillbehör.

  • Susanne Jonsson

   Mums!

 • Margot

  Snart är nog våren här gick en promenad med den lilla hunden och i träden kvitterade talgoxarna för fullt även blåmesarna var i päronträdet runt fågelholken snödroppar i full blom då måste man tro att våren är på väg. Ha en skön helg alla

  • Susanne Jonsson

   Åh underbart Margot!

 • Ingmari

  Måste bara skriva… Snödroppar! Nu har de äntligen kommit!

  • Liljan

   Började fnissa Ingmari, du skrev igår att du hade 2dm snö och då undrar jag om du såg snödroppar idag eller om du menade att snön droppar, haha ibland kan man få en fnissattack åt ingenting……..hoppas att du ser snödroppar,kram på dej!!

   • Ingmari

    Jo, Liljan, blev så paff. På ett söderställe mot en vägg hade snön försvunnit och där växer några stackars förskrämda snödroppar. Blommor alltså. Runt om är det djup snö och de vuxna barnen har skottat gångvägar och ”parkeringen”. Snön hade gärna fått droppa och försvinna. Men oftast så här års brukar det har kommit massor av snödroppar och vintergäck. Men i år ser jag inte en enda vintergäck och bara dessa få snödroppar. Inga krokus heller men där ligger djup snö. Nyss var det gröna gräsmattor. Nä, nu får det vara nog. Nog med fruset vatten. Förresten. Skrattade själv här för varje gång jag skrev vintergäck så blev det.autostavat vinterdäck. Blir kul handling då.

  • Susanne Jonsson

   Åh!

 • Liljan

  Susanne…du är alltså en fena på att ta fina bilder, man vill bara vara där med dej och den maten!! Vilket tips sen-låter ju hur gott o lätt som helst.Älskar rösti, skulle ju prova din variant med söt/vanlig potatis..men detta är ju lite snabbare när andan faller på.Har bara gjort ”vanliga”våfflor tidigare men ska nu ändra på det,tack!! Kom just från affären med olika mjukostar men ingen rösti så då tar vi en promenad i em Vill också se ”Lion” har hört att den är såå bra. Vi har i vår lilla stad en biograf som kör ”pensionärsbio” kl 14.00 på eftermiddagar, gissa om det är populärt!! De bjuder dessutom på fika innan filmen börjar- med hembakade bullar-hur bra kan man ha det!! Önskar alla en fortsatt fin torsdag, kram Liljan

  • Ingmari

   Låter verkligen mysigt med fika och allt!

  • Susanne Jonsson

   Tack Liljan. Så mysigt! Kram

 • Ingmari

  Men så kul idé! Och vilket vackert foto med underbara färger! Våffla! Jag har bara våfflat våfflor och ibland en varm smörgås modell croque monsieur. Men nu har du fått mig på andra tankar. Just potatiskakor finns ju så fina att bara ”klämm a i våffeljänne”. Tack för tipset! Var på bio med sonen igårkväll. Såg ”Lion”. Vilken film! Se den! En härlig kväll! Tyvärr alldeles intill vid samma tid som vi skulle åka hem så sköt någon två till döds. Och på vägen åkte vi förbi där två knivhöggs till döds dagen innan. Nää. Tragiskt! Känns så fjärran gamla tider och även denna sida. Här är det så mysigt klimat. Trist kanske att nämna det tråkiga här på sidan men man ser bio om hur vissa har det ute i världen och sedan återgår man till sin vardag. Med god mat och trevlig samvaro här på sidan. Fast vardagen ändras. Därför är det så extra trevligt att få läsa om trevliga recept och idéer här. Genom att leva vidare i lugn med god mat så kan vi alla bidra till en lugnare och tryggare värld. Såg förresten en firmabil igår med stor text på. Det stod KRÄM! En bil vi borde köpa till Susanne kanske ?!?!! Krämar till er alla. Ska nog köpa potatiskakor och annat gott till!

  • Margot

   Ja tänk vad kräm blev aktuellt efter min felstavning den gången tycker det är så gott med kräm men krämkramar är ju inte dumt det heller. Min gamla mormor bodde hos oss sin sista tid och mormor kokade ofta äppelkräm då så hon ” oj vad gott det lägger sig som bomull kring hjärtat ”. Krämkramar till er alla

   • Ingmari

    Äppelkräm är verkligen något speciellt och gott! Tyvärr har vi ju äppelallergi här men jag har faktiskt fryst in äppelklyftor av egoistiska skäl. Då tänkte jag precis på äppelkräm. Mums!

   • Ami

    Härligt uttryck som jag så väl känner igen från mina äldre släktingar. Men visst är det något visst med vårens första rabarberkräm med de första späda rabarberstjälkarna o äppelkräm på sensommaren. Likaså rabarberpaj resp. äppelpaj. Mums!

   • Susanne Jonsson

    Så fint!

  • Susanne Jonsson

   Huvva så hemskt med våldet. Var försiktig. men Wow! En krämbil?!

 • Margot

  Glömde säga att även jag var inne på underbara Clara efter Liljans tips tänkte koka hennes Nikaloukkta soppa nästa vecka kul med flera bloggar när tiden blir lång här hemma.

  • Ingmari

   Aha! Finns recept där? Den soppan serveras ofta på ett ställe här och jag har alltid undrat vad det är och inte googlat på det. Tack för tips!

  • Susanne Jonsson

   Claras blogg är SÅ fin!

 • Margot

  Du frestar verkligen oss det ser sååå läckert ut just kallrökt lax är ju hur gott som helst med det andra till är det bara att njuta. Jag har aldrig tänkt tanken att man kan använda våffeljärnet på detta sättet men nu blir det till att prova . Kanske till melodifestivalen behövs ju något gott det är bara att tacka för detta tips och önska dig en trevlig helg även alla andra som här gästar önskas detta.

  • Susanne Jonsson

   Tack Margot!