Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat för många  Recept  Snabblagat  Tips  Veganskt  Vegetariskt 

Hasselbackspanna

Finaste vänner,

Tack för era kommentarer och kärlek. Det betyder så mycket för mig ska ni veta.

IMG_7958

Jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag har möjlighet. Tack för att ni svarar varandra också. Det är så fint. Ni är så genuint fina och kärleken skiner som en sol här. Det behövs såna platser känner jag. Hurra för vår fina vänskap!

Ikväll kommer jag laga en smart allt i ett rätt med en jättegod dressing i Go’kväll. Den är baserad på Hasselbackspotatis, hihi, en av mina favoriträtter. Receptet på Hasselbackspannan hittar ni redan nu här. Några ord om dressingen. En äggfri majonnäs, gjord på kikärtsspad. SÅ god. Och tänk allt kikärtsvatten man kan ta vara på! Aquafaba kallas det, kikärtsvattnet. Här hittar du receptet på min aquafaba majonnäs.

Sonja Aldén och Peter Wahlbeck gästar oss. Vin-Peter Strejifert ska tipsa om drycker till vegetarisk mat. Det ska bli jätteintressant att lära sig mer om det tycker jag.

Ses vi i rutan ikväll? Hoppas!

Stor Kram och TACK igen finaste TV-kompisar

 • Margot

  Fantastiska Susanne att locka fram så mycket läckert detta måste prövas har njutit av programmet på min lilla surfplatta då maken kollar tv och hästar. Majonäsen ska jag testa kan inte fatta att kikärtsspad funkar till detta också även till maränger som jag bakat några gånger.
  Njutbar sång av Sonja Alden förgyllde ju kvällen också ha nu en fortsatt skön helg alla vänner och tack för all värme du sprider Susanne.

 • Såg superläckert ut. Ska testas :). Och trevligt med majonnäsen.

  • Ingmari

   Berätta gärna hur det går.

  • Susanne Jonsson

   Eller hur 😉 Vad roligt att du gillade det.

 • Roland Lindberg

  Hej Susanne!
  Jag brukar se Go kväll och såg häromkvällen när du nämde ett bröd som du bakar utan recept!
  Jag och min fru bakar alltid vårt bröd!
  Jag skulle bli jätteglad om du velat dela med dig av detta norrländska recept till en skåning?!
  Mvh Roland Lindberg
  Email rolandlindberg@spray.se

  • Susanne Jonsson

   Hejsan! Tack för att ni är med oss i rutan! Så fint att höra att ni bakar hemma. Nej, det behöver man isåfall filma. Det bygger helt på handlag och känsla. Kanske blir det någonting i framtiden.

 • Barbro

  Klart att man är med ikväll.Får nog testa sötpotatis vid något tillfälle.
  Ha nu en bra kväll alla mina vänner.

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro, tack!

 • Liljan

  Fina Susanne, klart jag sitter bänkad framför tv:n ikväll ! Låter spännande med Hasselback på annat än vanliga pären! Apropå kärlek i bloggen..” you get what you give” eller man skördar det man sår…jag är så glad för denna blogg med snälla underbara människor.
  Å du Ingmari, jag håller med om både musiken och böckerna..nu i renoveringen när böcker skulle städas o tillbaka in i bokhyllan så utbrister bonussonen” men måste ni ha så j-a mycket böcker?” jaa, de´måste vi.. vi skänkte ändå bort flera hundra förra året nu är det bara ung. sju hundra kvar, haha.. plus 40-talet kokböcker efter jag givit ”ungarna” en del…brukar läsa kokböcker som skönlitteratur, kanske inte lagar något ur alla men njuter av bilder och tankar och ideér… Oj, vad många musiker du har runt hörnan, härligt!
  Stor helgkram till alla och envar från ett regnigt-snöblaskigt Blekinge, Liljan

  • Ingmari

   Vi ska inte glömma fantastiska Agneta Fältskog som bor här också. Tänk, vad hon och ABBA gjort för musiken och världen! Thank you for the music!
   Det är så härligt när man lokalt kan lyssna på fantastiska musiker och sångare när de uppträder lokalt och bjuder på sig. Lycka!
   Och böcker… Har så många! Måste göra mig av med dem. De flesta. Fasar! Mina vänner! Tänk, så få som läser numera. Bara på sidor som den här. Det är inte bara men skönt är att kunna nyttja båda sorter och inte bara cyberrymden.
   Fast lycka är att få fram recept i Susannes samling här. Inte 17 öppnar jag kokbok då. Erkännes. Dags att följa utvecklingen.

  • Susanne Jonsson

   Åh Liljan, tack!

 • Ingmari

  Härligt att få lära mer om kikärterna. Kul! Ser fram mot det.
  Musikaliskt hörn av kommunen där Sonja bör för nära bor Anders Bagge, Stefan Sundström, mfl, och även Max Martin kommer därifrån. Och i ett annat hörn bor E Type. Alla tjejers gud när han gick i skolan. Lustigt hur många kan samlas kring musik. Och musik är nödvändigt för livet tycker jag. Även klassisk som opera och operett. Kul med alla artister i Go’kväll. Även litteraturtipsen är så trevliga och bra! Den som har en bok har alltid en vän. Och om man har bra kokböcker… Nu väntar vi på Susannes kokbok med vackra bilderna!!! Som tips givits om här. Om allt från skida på snö på vintern till skida med ärter i på sommaren. Och goda rätter på rad. Längtar efter att bläddra i den…

  • Susanne Jonsson

   Hihi, tusen tack Ingmari!

 • Ingmari

  Ohhh. Längtat länge efter Hasselbackare. Gott! Och bra gäster. Härliga Sonja bor bara en bit bort här. Underbar röst! Gör fina låtar. Ser fram mot kvällens tv och praktisk och god mat. Trevlig lördag!

  • Susanne Jonsson

   Ja, Sonja är jätteduktig och fin människa. Tack!