Bjudmat  Ekologiskt på budget  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat att förbereda  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Sallad  Snabblagat  Susannes torsdagstips  Tips  Torsdagstips  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt  Vegruari 

Zoodles med grönkålspesto

_MG_3662

Idag slår jag ett slag för grönkålen. Tips: Gör en extra sats grönkålspesto idag och använd eventuella rester i veckan som kommer.

grönkålspesto3

Zoodles med grönkålspesto

2 squash (dryga gärna ut med rättika och morot)

3 dl färsk grönkål, hackad

1 dl valnötter, rostade

1 dl lagrad hårdost, riven (eller kokosost för mjölkfritt alt)

1 dl olivolja

2 msk pressad citron

3 msk dill, skuren

2 vitlöksklyftor

salt, svartpeppar

Så lagar du

Strimla squash i spiralizer eller hyvla med potatisskalaren. Mixa grönkål, nötter och ost. Tillsätt olja, citron, dill och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Blanda med squash.

Tips: Om du önskar mjukare squash kan du hastigt ånga eller fräsa squashen innan du blandar med peston. Bygg på rätten genom att tillsätta hackat äpple, romainesallad eller andra grönsaker du gillar.

  • Cecilia

    Ska det serveras som en kall maträtt?
    Är det inte lite skumt att äta kall ”pasta med pesto”? Kan man göra det till en varm rätt på något sätt?

    • Margot

      Hej Cecilia du kan lägga ner dem i kokande vatten bara någon minut och ta upp dem och på med peston när de är varma det gör jag.

    • Susanne Jonsson

      Precis som Margot skriver, tack Margot! Trevlig helg!

  • Ingmari

    Dottern gjorde smoothies åt oss. Grönkål, spenat, banan, lime och vatten. Så friskt och gott! Smoothies är ofta söta och på när och frukt. Dottern gör sådana också. Men den här gröna var supergod. Grönkål är numera en favorit. Receptet här verkar lockande.

    • Susanne Jonsson

      Tack, vilket bra tips Ingmari! Hälsa dottern från oss alla!