Zoodles med grönkålspesto
Idag slår jag ett slag för grönkålen. Tips: Gör en extra sats grönkålspesto idag och använd eventuella rester i veckan som kommer.
Zoodles med grönkålspesto
2 squash (dryga gärna ut med rättika och morot)
3 dl färsk grönkål, hackad
1 dl valnötter, rostade
1 dl lagrad hårdost, riven (eller kokosost för mjölkfritt alt)
1 dl olivolja
2 msk pressad citron
3 msk dill, skuren
2 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
Så lagar du
Strimla squash i spiralizer eller hyvla med potatisskalaren. Mixa grönkål, nötter och ost. Tillsätt olja, citron, dill och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Blanda med squash.
Tips: Om du önskar mjukare squash kan du hastigt ånga eller fräsa squashen innan du blandar med peston. Bygg på rätten genom att tillsätta hackat äpple, romainesallad eller andra grönsaker du gillar.