Okategoriserade  Vegetariskt  Vegruari 

Vegetarisk Canneloni

Cannelloni i en krämig ostsås, hur gott är int det? Perfekt som fredagsmys eller kanske i helgen?

Canneloni20160702-54-web

Såhär gjorde jag:

Canneloni20160702-3-web

Riv och hacka olika grönsaker, här blev det squash och sparrisbroccoli.

Canneloni20160702-6-web

Stek i smör tillsammans med bladspenat. Jag hade 400 gram fryst bladspenat, i en perfekt värld har man tinat och kramat ur den. Det hade inte jag gjort, det gick bra ändå. Blanda ner 300 gram ricotta eller naturell färskost. Jag hade i en halv burk keso som jag hittade i kylen. Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda om du vill.

Canneloni20160702-13-web

Rulla in fyllningen i lasagneplattor. Ett paket färska, 200 gram, räcker till 4 portioner. Jag delar dom (plattorna alltså) i mitten för att få fler, lite mindre rullar.

Canneloni20160702-29-web

Just det, innan man börjar rulla så får man fixa en vit sås och, om man vill, en tomatsås. men den sista är överkurs, som sagt. De går att köpa färdiga såser också. Du väljer efter ork och plånbok. De flesta Cannelonirecepten är med vit sås. Men jag har ett knep, jag har på lite tomatsås också och den smakar jag upp med lite balsamico. Det är säkert fel . Men hur gott som helst.

Canneloni20160702-30-web

He på tomatsåsn, ca 2 dl. Ringla på lite balsamico. Som du ser är min sås orangeröd. Det är för att jag älskar att ha rivna morötter just här och gärna i lasagne också. Blir lite matigare. Nu på med ca 4 dl vit sås.

Canneloni20160702-31-web

Några broccoli blev över så jag la dem ovanpå.

Canneloni20160702-38-web

Några små tomater är alltid gott på!

Canneloni20160702-40-web

Riven ost på, 1-2 dl, grädda cirka 30 minuter i ugnen, 200 grader. Ytan ska vara gyllene och fin.

Canneloni20160702-53-web

Sedan är det bara att hugga in. Jag brukar försöka låta den stå till sig 5-10 minuter, så att såserna ”sätter sig” lite innan jag slevar upp. Till det här är det gott med en blandad sallad och för lyxiga tillfällen, varför int en bit varmt vitlöksbröd?

 • Liljan

  Oj, undrar om man kan vänta 5-10 minuter :o) ser himmelsk ut,nu blir jag hungrig!!
  Du Margot,jag skulle gärna komma..tror inte väglaget tillåter det, här har snöat i dagar… och full storm dessutom , kanske inte heller foten en sån längre tur, vet nu att skruvarna måste opereras bort framåt våren(har fortsatt problem) men sen…då blir det ingen hejd på mej!! Här blir mycket grönt också, gjorde Ängamat bl.a. häromdagen och nu måste jag testa den där vintersalladen.MEN, idag blir det pulled pork över mathavre o sallad.Så bekvämt att slänga in en karre´med sweet chilisås,ajvar o en massa kryddor, sköter sej själv där den står i timtal…är det ok fina Susanne med lite kött emellanåt :o)!! Snöiga hälsningar till alla, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Ojsan Liljan, så bra att du har ditt underbara sinne så kommer det ordna sig med lilla foten. Heja Du!

  • Ami

   Hoppas verkligen att foten blir helt återställd efter vårens operation. Jobbigt när sånt här drar ut på tiden. Kram!

 • Margot

  Nu har vi verkligen ätit grönt gjorde en stor skål med vintersallad med vitkål morötter och purjolök och kokade olja vinäger kryddor och slog över den var så god att det var svårt att sluta äta den kan verkligen rekommendera denna

  • Susanne Jonsson

   Tack Margot för att du tipsar alla, så bra!

  • Ami

   Har också köpt hem alla ingredienser till Susannes vintersallad. Så god!

 • Ingmari

  Oohhhh. Så gott! Verkligen i min smak. Går ju även att göra både laktos- och glutenfri. Härligt med favoritgrönsakerna.
  Toppen att frysa in i portioner till matlåda också. Tack för inspiration. Och idag skiner solen men i morgon ska det visst bli mulet igen så njut nu alla och soliga hälsningar till er och oss alla här.

  • Susanne Jonsson

   Precis. Soliga hälsningar!

 • Margot

  Godmorgon för det är det när jag skriver detta men blev verkligen sugen på detta men får väl minska ner receptet vi är ju bara två eller tror du man kan frysa resten. Kanske finns någon som kan komma och gästa om jag gör hela receptet. Många kramar till er alla som gästar gröna sidan tack Susanne för din idé rikedom.

  • Barbro

   jag kommer gärna och äter med er Margot.då fixar jag nog lätt till efträtt.
   kram på er alla gästar denna sida via Susanne.

   • Margot

    Ja du Barbro du är så välkommen men du behöver inte ta med efterrätt tala bara om när du kommer vi ska äta detta på fredag tänkte vi. Ni som gästar sidan kan väl ta en tur till Borås så kan jag bjuda på denna gör väl dubbel sats isåfall hi hi hi !!!!

    • Susanne Jonsson

     Fantastiskt!

   • Susanne Jonsson

    Heja Ni!

  • Susanne Jonsson

   Underbart att höra Margot!
   Kramar!