Okategoriserade  Vegetariskt  Vegruari 

Vegetarisk Canneloni

Cannelloni i en krämig ostsås, hur gott är int det? Perfekt som fredagsmys eller kanske i helgen?

Canneloni20160702-54-web

Såhär gjorde jag:

Canneloni20160702-3-web

Riv och hacka olika grönsaker, här blev det squash och sparrisbroccoli.

Canneloni20160702-6-web

Stek i smör tillsammans med bladspenat. Jag hade 400 gram fryst bladspenat, i en perfekt värld har man tinat och kramat ur den. Det hade inte jag gjort, det gick bra ändå. Blanda ner 300 gram ricotta eller naturell färskost. Jag hade i en halv burk keso som jag hittade i kylen. Smaka av med salt, peppar och någon örtkrydda om du vill.

Canneloni20160702-13-web

Rulla in fyllningen i lasagneplattor. Ett paket färska, 200 gram, räcker till 4 portioner. Jag delar dom (plattorna alltså) i mitten för att få fler, lite mindre rullar.

Canneloni20160702-29-web

Just det, innan man börjar rulla så får man fixa en vit sås och, om man vill, en tomatsås. men den sista är överkurs, som sagt. De går att köpa färdiga såser också. Du väljer efter ork och plånbok. De flesta Cannelonirecepten är med vit sås. Men jag har ett knep, jag har på lite tomatsås också och den smakar jag upp med lite balsamico. Det är säkert fel . Men hur gott som helst.

Canneloni20160702-30-web

He på tomatsåsn, ca 2 dl. Ringla på lite balsamico. Som du ser är min sås orangeröd. Det är för att jag älskar att ha rivna morötter just här och gärna i lasagne också. Blir lite matigare. Nu på med ca 4 dl vit sås.

Canneloni20160702-31-web

Några broccoli blev över så jag la dem ovanpå.

Canneloni20160702-38-web

Några små tomater är alltid gott på!

Canneloni20160702-40-web

Riven ost på, 1-2 dl, grädda cirka 30 minuter i ugnen, 200 grader. Ytan ska vara gyllene och fin.

Canneloni20160702-53-web

Sedan är det bara att hugga in. Jag brukar försöka låta den stå till sig 5-10 minuter, så att såserna ”sätter sig” lite innan jag slevar upp. Till det här är det gott med en blandad sallad och för lyxiga tillfällen, varför int en bit varmt vitlöksbröd?