Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Torsdagstips  Vegetariskt  Vegruari 

5 Valentindesserter på ett kick!

Eftersom det är alla hjärtans dag idag så tänker jag att det vore mysigt med en dessert efter middagen. Om du känner att ja, det vore det Susanne, men jag är lite för trött för att orka fixa det en blåtisdag, så har jag listat Mina 5 bästa tips. Här kommer dom, mitt Valentinkort till er alla.

Hallondessert

1. Världens enklaste Chokladmousse.

Kanske även den bästa, eftersom den är så enkel. Missförstå mig int, jag är den första att uppskatta en lyxig chokladmousse varsamt skapad av ett dessertgeni i timmar efter konstens alla regler. Men den här går garanterat SÅ mycket fortare och smakar ljuvligt. Du behöver inte berätta för kärleken att den tog 5 minuter att göra. Inte på en gång iallafall.

036A1361

Foto: Clara Lidström

2. Dulce de leche cheesecake i glas

Biskvier, bär, len kräm och kola. Mums. Du väljer om du hellre vill ha frukt eller frysta bär den här årstiden.

Smördegsbakelser

3. Äppelrosor 

Rosor, alla hjärtans dag… Ni fattar. Servera med en kula vaniljglass som får smälta ner över den varma rosen. När den lena vaniljen möter den krämiga chokladfyllningen uppstår garanterat ljuv musik. Annars får man fundera på sitt val av partner, haha…

IMG_7123

4. Mousse med salt karamell & mjölkchoklad. 

Jag får binda fast mig vid skrivbordet för att int genast springa ut i köket och laga den prick NU. Dulce de leche är en sån bra grej att alltid ha hemma förresten. Då kan du enkelt skapa de lyxigaste desserter på ett kick och gästerna kommer förundras över hur du gjorde.

 

IMG_6693

5. Espresso Bon bon

eller vad det nu heter, helt enkelt kondenserad mjölk i botten på ett glas och kaffe ovanpå. Jag gillar starkt kaffe, gärna en dubbel espresso. Ok att den måste vara koffeinfri efter kl 18. Eller egentligen 16. Minst lika gott är det att istället för mjölken toppa kaffe med en kula glass eller en skvätt likör och vispad grädde.

Glad alla hjärtans, alla mina hjärtan!

Tack för att ni är med mig här och i rutan.

Jag älskar er.

/Er vän Susanne

 • Susanne Jonsson

  Åh så fina ord Ingmari. 1000-Tack!

 • Ingmari

  Grattis och hurra! Brons skriver du, Susanne, men för oss är du och ditt enbart och alltid GULD!!! 🏆🏅🎖🏆 Önskar dig och alla här en riktigt trevlig och mysig Alla ❤ Dag! Så mycket gott man kan bjuda på som du presenterar här. Njut av dagen och allt från enkelt kaffe till en riktigt go’ mysdessert! Idag blir det väl chokladkrämar toppat med vispgrädde och röda gelehjärtan här.

 • Margot

  Oj det visste ju jag inte att du fått Hälsopriset 2017 Hurra och Grattis jag har inte instagram det var ju hur roligt som helst att det gick till dig så som du bjuder oss alla på gröna rätter.

  • Kristin

   Hej ! Jag tror inte att man behöver ha instagram. Tror att Susannes instagram är officiell så att alla kan se den. Lägger en länk så kan du kolla om det fungerar https://www.instagram.com/susannesskafferi/

   Alla hjärtans kram från Kristin

   • Susanne Jonsson

    Tack Kristin!

  • Susanne Jonsson

   Tack Margot, jag fick veta att jag var inbjuden samma dag, haha, så jag hann inte lägga upp på bloggen innan.

 • Kristin

  Börjar med till gratulera dig till Hälsopriset 2017, vilket bra val man gjorde. Grattis grattis ! Kul att få se bilder på ditt instagramkonto. Vilken fin kavaljer du hade med dig. Sedan varma kramar till dig Susanne och alla läsare på Alla Hjärtans Dag.

  • Susanne Jonsson

   Tusen tack Kristin!

 • Barbro

  Du hann före mej Margot men alla får en hjärtekram från mej.
  Hoppas vi alla får en bra dag.

  • Susanne Jonsson

   Tusen tack Barbro!

 • Margot

  Många varma hjärtekramar till dig Susanne denna dag du är fantastisk känner din värme och omtanke om oss alla. Detta gäller ju också er alla kompisar som här gästar idag tänker jag jättemycket på er varma kramar i massor.

  • Susanne Jonsson

   Åh så fint för mig att höra, tack Margot!