Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vegetariskt  Vegruari 

Våffelsemla med hjortron

Som det har snöat här! Mycket skottning att hugga tag i i helgen. Efteråt ville jag bjuda på nåt riktigt gott, det fanns våffel- och semmelgrejor hemma. Och hjortron.

IMG_7798

En klassisk frasvåffla, riven mandelmassa och rårörda hjortron. Vispgrädde på det. Klart!

Våffelsemlan med hjortron blev en riktig succé. Just det här med syrliga rårörda hjortron i blev en perfekt smakbrytning. Hjortron och mandelmassa är verkligen toppengott tillsammans.

Såg ni förresten programmet i lördags? Här finns det annars  i sin helhet, inklusive mitt varmaste tack för allt fint som vi delar här på bloggen. Jag hör att det kanske, kanske kan finnas möjlighet att göra något tillsammans senare i år. Håll tummarna och berätta gärna hur ni skulle vilja att det ser ut och vars.

Kärlek!

 

 • Susanne Jonsson

  Jag förstår Ami. Tack!

 • Margot

  Jag blir så sugen att prova skrädmjöl men får inte tag i något

  • Ami

   Här har Ica det o så en butik till men kommer inte ihåg om det var Coop eller någon av de andra. Skrädmjölsvälling är gott när man är lite ruggig. Även skrädmjölsdrömmar. Jag bor ju i en ganska liten ort här i Östergötland o vet att det finnu i de större städerna här också. Iaf på Ica.

  • Susanne Jonsson

   Hoppas de kan ta hem i någon butik!

 • Ami

  I en perfekt värld skulle jag önska….så skulle det stå.

 • Liljan

  Först, TACK fina Susanne för alla veggorecept denna månad och för all din tid du har lagt på det här!!! Även om man inte lagat helt grönt varje dag i en månad så finns ju alla go´saker här på din sida!
  Kan det vara möjligt att vi äntligen skulle kunna träffas-underbart!! Haha, de´ e´ ganska långt från Blekinge till Umeå…kanske i mitten av vårt avlånga land…? Jaa, egentligen finns det ju många möjligheter,man undrar lite hur cheferna tänker sej upplägget…? Bara tanken på det är kul att leka med :o)!!
  Har sagt det förrut.. Pekka´s paj ska testas, kanske till helgen. Kramar, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Visst väcker det många tankar Liljan. Jag är mycket tacksam för all er input i det här, hur ni skulle önska att det blev i en perfekt värld. Älskar Pekkas paj 🙂 Kramar

   • Ami

    Tack för vegruari Susanne 😀! Stor inspiration som kommer räcka länge. I en perfekt värld skulle vår dejt gå av stapeln i mitten av vårt avlånga land. Så ingen av oss fick så hiskeligt långt att åka. Orken är ju inte så toppenbra alla gånger med sjukdomar o skov som kommer när man minst önskar. Men allt låter onekligen mycket spännande 😄!

 • Ingmari

  Såg på SVT om Storsävarträsk norr om och utanför Umeå och hur servicefunktioner försvinner. Kul att tv finns där i Umeå ändå. Vore ju en kul upplevelse att få se sådana trakter. Norrut tycker vi medan Susanne säger söderut. Vi lever i ett avlångt land. Med olika matkultur i var ände. Kul tanke! Hälsningar från snövitt ställe med +5° så jag hoppas på Gumman Tö med sin kvast. Undrar om det är några barn idag som vet vem Gumman Tö är?!

  • Susanne Jonsson

   Jag älskar Storsävarträsk. Och Lillsävarträsk. Om jag kunde skulle jag ha ett torp där. Men det är svårt såklart när affärer försvinner. Jag vet int vem hon är, berätta gärna!

 • Margot

  Jag tänkte på att träffas vore ju kul att komma till Umeå kanske när det är skördefest där eller brukar ni inte vara involverade i den och laga gröna rätter en fortsättning på vegurari hihi !!!! Det har varit en höjdare för mig att komma igång med sallader till varje mål och mycket mindre kött samt vegetariska rätter.

  • Susanne Jonsson

   Men Margot, SÅ roligt för mig att höra detta. Vad duktig du är som vågat testa nytt och känna hur kroppen svarar på det. Heja Du! Det vore absolut en extra underbar tid för mig att få träffa er!

 • Margot

  Vilket glädjande besked att vi evt.kan träffas det vore ju en höjdpunkt det är väl bara att veta var detta ska ske. Denna bild på våffla ser ju hur läcker ut som helst men imorgon ska vi trotsa förbudet om något gott och njuta av semla. Visst såg jag programmet ska väl kanske kunna bjuda på sådana läckerheter någon gång. Här har vi regn och gråväder men snaaart kommer våren ska ni se. Kramar till dess till er alla.

  • Susanne Jonsson

   Tack Margot! Hoppas semlan var jättegod!

 • Ingmari

  Vilket härligt foto! Och så gott det verkar. Kul besked kommer också om planerna för programmet. Oj!

  • Susanne Jonsson

   Håller tummarna!

 • Anna J

  Imorgon är det förvisso både semmeldagen och pannkaksdagen men då ska jag göra våfflor och servera med rårörda hjortron och grädde har jag bestämt mig för. 🙂 Tror jag ska toppa det med mandelmassa som du föreslår. Verkar ju kanongott tillsammans. Tack för all fin inspiration du bidrar med. Kram!

  • Susanne Jonsson

   Hej Anna! Tack för dina fina ord! Kram!