Baka i långpanna  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Ugnspannkaka med äpple

Älskar Ugnspannkaka, speciellt den här vegetariska med frukt som tex fikon.

IMG_6145.JPG

Serverar med sylt eller smörfrästa äppelklyftor som jag kryddar med kanel. Enkelt och gott.

IMG_6146

Ps. härliga havrepannkakor som är glutenfria hittar du här.

Tips pannkakor: För klumpfri smet, vispa ut mjölet med hälften av vätskan. Då går det lättare att snabbt vispa ut ev mjölklumpar.

Vilken är din favoritpannkaka? och vad serverar du till?

 • Ingmari

  Gott. Lite ovanlig men härlig variant. Äppelallergi gör att även en till variant behövs. Får fundera över fruktval som fungerar.

  • Susanne Jonsson

   Ja, precis.

 • Margot

  Oftast när det beger sig blir det med bacon men i veckan fick jag en liten bit falukorv som jag tärnade och stekte innan jag hällde över pannkakssmeten mannen tyckte vi kan väl bryta det vegetariska en dag hi hi !!! Men då gjorde jag en stor skål med vintersallad till för grönt måste man ju ha.
  Hoppas du har levt över segerruset med utnämningen som gladde mig mycket för så mycket som du lägger ner på att få oss att äta bättre och vettigare. Ha en bra fortsättning och kram på dig och alla er andra.

  • Susanne Jonsson

   Hej Margot! Absolut, vegruari är framförallt en inspirationsmånad. Tusen tack! Det är så viktigt för mig att försöka förmedla och inspirera vidare den kunskap jag har fått till mig. Det är oerhört glädjande att bli uppmärksammad eftersom såväl jag som mina kollegor tycker det är viktigt att recepten är både goda och nyttiga. Och ibland är de iofs mer onyttiga recept, för själens & balansens skull 🙂