Mat för många  Okategoriserade  Recept  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Tortilla i ugnen

En omelett som sköter sig själv i ugnen medans du dukar eller plockar runt hemma. En omelett går att göra på många olika ingredienser, så passa på att rensa kylskåpet!

Servera gärna med en enkel grönsallad.

Såhär gör jag:

Tortilla i ugnen, 4 port

500 g potatis, skalad och skivad

1 squash, skivad

1 röd lök, skivad i halvmånar

8 ägg

1 dl mjölk

1 tsk salt

1/2 tsk vitpeppar

250 g små tomater, halverade

150 g fetaost, smulad (valfritt)

olja till stekning och form

100 g rucola

Sätt ugnen på 200 grader. Stek potatisen mjuk i olja, lägg i en smord ugnsform. Stek squash hastigt, lägg ovanpå potatisen och toppa med lök. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar, häll i formen. Strö över tomater och fetaost. Grädda tills äggen stannat, ca 20 minuter mitt i ugnen. Servera med rucola.

 • Ingmari

  Så gott och enkelt. Härligt med mat som är lätt och sköter sig självt när jag har mycket att göra. Har inte fetaost nu men det funkar väl med vanlig ost också. Bra med mat som bara är att he in i ugnen. Är sugen på att hitta kokososten men inte gjort det än. Letar! Tips?
  Snöiga men varma kramar till er.

  • Susanne Jonsson

   Hej! Kolla efter den mjölkfria osten och läs på baksidan, om det går, det är ju så liten text ibland…. Ibland är det soja, ibland kokos.

 • Margot

  Detta är jättebra mat man får ibland några potatis över jag lägger även i någon grönsak som blivit över. Idag puttrar ärtsoppan på spisen för första gången har jag gjort som Ami lagt i en liten bit ingefära ska bli kul att känna hur det smakar alltid kul med nyheter. Hoppas att vi snart får lite vår var ute och rastade lille vår lille hund som är här på dagarna och i går kväll blåste det och regnade så han stannade på trappan och ville inte ut inte jag heller. Kram på er alla kompisar.

  • Ingmari

   Riktigt hundväder alltså! Eller också inte snarare…?!! Solen sken här idag men snön ute lockade inte. Förstår vovven fullständigt.

  • Susanne Jonsson

   Spännande Margot! Hur smakade det?

   • Margot

    Det var jättegott kommer att fortsätta med detta det tillförde något extra