Okategoriserade  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Svamp- & blomkålspytt med fetaost

Pyttmåndag idag, hurra!

 

Svamp- & blomkålspytt med fetaost, 4 port

200 g färsk svamp tex champinjoner, i bitar

4 potatisar, tärnade

800 g färsk blomkål, i små bitar

1 röd lök, hackad

0,5 dl soltorkade tomater, hackade

100 g fetaost, smulad

1 dl persilja, hackad

olja och smör till stekning

till servering: 4 ägg, saltgurka eller kapris (valfritt)

Stek svamp i smör tills vattnet kokat in, lyft upp på en tallrik. Stek potatis i hälften olja och hälften smör några minuter, tillsätt blomkål, stek ytterligare några minuter tills allt är mjukt. Tillsätt löken mot slutet. Blanda ner tomater och svamp. Toppa med fetaost och persilja. Servera med stekt ägg och saltgurka.