Okategoriserade  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Svamp- & blomkålspytt med fetaost

Pyttmåndag idag, hurra!

 

Svamp- & blomkålspytt med fetaost, 4 port

200 g färsk svamp tex champinjoner, i bitar

4 potatisar, tärnade

800 g färsk blomkål, i små bitar

1 röd lök, hackad

0,5 dl soltorkade tomater, hackade

100 g fetaost, smulad

1 dl persilja, hackad

olja och smör till stekning

till servering: 4 ägg, saltgurka eller kapris (valfritt)

Stek svamp i smör tills vattnet kokat in, lyft upp på en tallrik. Stek potatis i hälften olja och hälften smör några minuter, tillsätt blomkål, stek ytterligare några minuter tills allt är mjukt. Tillsätt löken mot slutet. Blanda ner tomater och svamp. Toppa med fetaost och persilja. Servera med stekt ägg och saltgurka.

 • Ingmari

  Är så sugen på blomkål nu så det här receptet kommer perfekt i tiden. Kul idé. Tänkte som Margot också på same dagen. Hörde på radion om marknaden i norr och hur det där brukade vara minus 30 grader men nu oftast är bara några minusgrader och tankar på miljöpåverkan som orsak. Även grönsakerna påverkas ju så rotsaker är ju aktuella som Margot skriver om. Gott också. Förr fanns ju viss mat bara vid viss tidpunkt. Då fick man längta lite. Hälsningar till er alla här.

  • Susanne Jonsson

   Precis!

 • Margot

  Tänkte på dig du ska väl fira idag det är ju samernas nationaldag ha en riktigt bra sådan dag.

  • Susanne Jonsson

   Jajjamän Margot, viktig dag! Jag var ute på uppdrag utan dator, så jag uppdaterade först nu. Vad roligt att du kom ihåg det!

 • Margot

  Perfekt att göra en grön pyttipanna gjorde för ett tag sedan av olika rotfrukter som morötter palsternacka kålrot och lök i små bitar bra att använda småslattar som blir över stekte dessutom ett ägg till oss var. Bra nu när en del grönsaker är så dyra att använda rotfrukter. Tack för nya tips mottages med största tacksamhet. Krämkramar till er alla.

  • Susanne Jonsson

   Åh vad bra tips, tusen tack! Kräm!