Okategoriserade 

Susannes Vintermat

Hej kompisar!

Hur har ni det i vinterlandet?

Igår var det Samiska nationaldagen. Jag firade med att spela in 4 filmsnuttar med god & enkel utflyktsmat som jag hoppas ni ska gilla.

IMG_7248

Vi testar en lite mindre produktion för att hoppningsvis kunna dela med oss av ännu mera matglädje och inspiration. Så får vi se vad ni tycker. Men jag är lite nyfiken:

Hur tänker ni kring det här att äta ute? Jag tänker att det kan betyda så mycket mer än att gå på krogen. Med ett par ingredienser kan man laga en enkel måltid på eld eller grillen. För att allt smakar så mycket bättre utomhus. Och det är roligt att elda. Eller vad säger ni?

 • Susanne Jonsson

  Oh så gott Ami! Hajkbanan är aldrig fel!

 • Ami

  Fullkomligt älskar att ta picnickkorgen med på utflykt. Behöver inte va långt alls. Gärna får ngn hund hänga med o några vänner. Eller annars bara gubben o jag. Sen kan jag inte skryta med att jag lagar nån avancerad mat ute. Tvärtom. Den vanligaste ”lagade måltiden” ute är korv o bröd och efter grillad banan med sxhweizernöt-chokladbitar i… närmare bestämt 4 stycken 😉. Ja ni hör att jag behöver akut hjälp med att förnya mig när det gäller utematen👍😊.

 • Margot

  Visst smakar det gott att äta ute förr när barnen var små var vi ofta ute och grillade korv även på vintern. Nu är vi så skruttiga så då blir det bara grill sommartid evt på resa med termos och mackor.

  • Susanne Jonsson

   Grill, termos och mackor är också kanon!

 • Ingmari

  Hej igen. Förra receptet: Undrade över blötläggning och antar att det gällde chilifrukterna och då hur länge?

 • Ingmari

  Visst smakar det gott att äta ute! Lite rädd för brand och faran med grillat är jag så det blir nog mest fika ute. Det är gott med grillat men det blir inte så ofta. Men termos med varm dryck är väl underbart ute i det fria! Och wraps eller annat mysigt till.

 • Barbro

  man minns när man hade frilufsdag med skolan och åkte skidor då smaka det gott med varm choklad med äggsmörgås och en apelsin.det smakar ju mycket ute i naturen än hemma.
  något som är gott o grilla är bananer fyllda med choklad o minimarsmallows.
  ha nu en fortsatt bra dag mina vänner.trots blåsten o kylan.