Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Vegetariskt  Vegruari 

Squashburgare

036A1219

Foto: Clara Lidström

Som jag älskar dessa enkla burgare. En av de vanligaste frågorna jag får om vegetariska biffar och burgare är hur jag får dom att hålla ihop. Det är ju så att vatteninnehåll och andra saker varierar. När jag har det problemet brukar jag ta i lite mer mjöl eller potatismjöl. Då brukar det gå bara fint. Jag brukar även göra biffarna på andra grönsaker och rotsaker. Blanda och testa! Det viktiga är att få en bra smet, så stek alltid en provbiff.

Squashburgare extra allt, 4 port

2 squash

1 dl kikärtsmjöl

1/2 dl potatismjöl

1 ägg

2 msk crème fraiche

3 cm färsk ingefära, finriven

1 mild chili, urkärnad och hackad

salt

smör till stekning

Såhär gör jag:

Riv squash, blanda med resterande ingredienser. Stek en provbiff och korrigera kryddningen. Forma till biffar och stek gyllene i smör.

Servera med dina favorittillbehör tex:

Färska grönsaker, skivad röd lök, riven ost, pitabröd, gräddfil, tacosalsa