Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Vegetariskt  Vegruari 

Squashburgare

036A1219

Foto: Clara Lidström

Som jag älskar dessa enkla burgare. En av de vanligaste frågorna jag får om vegetariska biffar och burgare är hur jag får dom att hålla ihop. Det är ju så att vatteninnehåll och andra saker varierar. När jag har det problemet brukar jag ta i lite mer mjöl eller potatismjöl. Då brukar det gå bara fint. Jag brukar även göra biffarna på andra grönsaker och rotsaker. Blanda och testa! Det viktiga är att få en bra smet, så stek alltid en provbiff.

Squashburgare extra allt, 4 port

2 squash

1 dl kikärtsmjöl

1/2 dl potatismjöl

1 ägg

2 msk crème fraiche

3 cm färsk ingefära, finriven

1 mild chili, urkärnad och hackad

salt

smör till stekning

Såhär gör jag:

Riv squash, blanda med resterande ingredienser. Stek en provbiff och korrigera kryddningen. Forma till biffar och stek gyllene i smör.

Servera med dina favorittillbehör tex:

Färska grönsaker, skivad röd lök, riven ost, pitabröd, gräddfil, tacosalsa

 

 • Susanne Jonsson

  Hej Ami! Hihi, jag gjorde en rejäl satsning som test här i februari 🙂 så får vi se hur utfallet blir. Tack för att Ni är med mig.

 • Liljan

  Kom hem från affär nyss med 3 små fasta fina squash,jag skivar på frukostmackan istället för gurka på vintern bl.a. Så var jag inne o kollade på ett våffeljärn, mitt vääldigt gamla som vägde ett ton hamnade på tippen- och jaa, det sved- men bara för tungt. Så öppnar jag ”Skafferiet” och vad där..jadu Ingmari, snacka om tankeläsning :o) ! Ingen snö ännu,sol och plus 9 och ännu mera vinterdäck :o) som blommar! Hoppas ni blir kvitt snön snabbt. Idag har jag opererat bort en tand så det blir en mild slät soppa för min del,(färdigköpt) tyckte jag att jag skulle unna mej… maken får kålsoppa, han är överlycklig! Sitter bänkad ikväll då Susanne, jag har förresten kollat på dina ute-filmer på play, så jättefina de är och jag skulle gärna äta med dej där ute i snön-vi får inga såna´vintrar här nere.Vårkramar till alla,Liljan

  • Ingmari

   Ohhh. Kålsoppa! Låter så gott. Och jag hör inom mig hur Hasse Alfredsson låter när han talar om kålsoppa att ha i ”maggen” i spexet ”Herr Larsson, jag kan inte sova”. Det var en gång en guuuuube som hade två drängar… Nu hörs han ju inte mera. Synd. Saknad. Varför får man inte kålsoppa numera? Tack för tipset! Håller med om de fina utefilmerna. Avundas alla som får igång elden så fint. Variation i vårt avlånga land! Såg på vädret -30° ca i norr och +9° skriver du. 40° skillnad. Och visst är det gott med squash som gurkersättning!
   Krya på tanden nu! Gör mer god kålsoppa sedan och en knäckemacka med ost till när munnen tillåter. Mumsigt!

   • Liljan

    Tack Ingmari för tanken,jag har redan varit hos min vanliga tandläkare idag och får redan en ”lånetand” i em…inte någon annans :o) utan en som ska dölja gluggen tills allt är klart för implantat!!! Snacka om snabb service! Javisst är det gott med kålsoppa, blir det snart igen! Visst saknar man Hasse..och Tage och Martin och Povel…nu undrar förstås ”ungdomar” vad jag menar haha! Jag tycker du gör rätt i att bara snegla på skyffeln..hoppas att en del har smält bort idag.Ha en underbar dag,kram Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hihi, vad roligt att höra Liljan! (inte tanden, aj! hoppas det är bra nu) Jag vill träffa er också!

 • Ingmari

  Åter är du tankeläsare! Köpt squash idag! Sugen på det. Och nu ännu mera frestad av mysigt recept. Brukar äta som den är. Gnager på bitar som gurka tex. Eller har i mat förstås. Måste testa receptet! Krämiga hälsningar.

  • Susanne Jonsson

   Kör hårt!

 • Ami

  Vad går du på i dessa tider Susanne? Det fullkomligt sprutar härliga recept ur dig, men ingen är ju gladare än vi . Tack för all matglädje vi får ta del av ☺👍💛

 • Margot

  Kom just på att jag har inte kikärtsmjöl så det måste inhandlas för det går väl inte med något annat antar jag ska ju vara vegetariskt.

  • Susanne Jonsson

   Kikärtsmjöl är en fiffig produkt, men man kan absolut ha dinkel tex fast jag har inte provat mängden…

 • Margot

  Detta blir något att testa just squash är ju fantastiskt till mycket . En liten upplysning till Ingmari våren försvann i natt vaknade med massor av snö fick skotta mig ut till brevlådan för att hämta tidningen inte alls kul men vad göra bara vänta på våren 🙁 .

  • Ingmari

   Jisses. Trist! Här kom bussen knappt upp för en liten backe i närheten idag. Knappt varit så på hela vintern utom när all trafik ställdes in pga busväder. Nä. Nu får det bli vår. Hur klarar Susanne av livet egentöigen där uppe i iglooland? Kanske genom att leka med fantasin och ge oss härliga recept från köket?! Håller med Ami. Recepten sprutar ut och in på sidan här.

   • Ingmari

    Hmmm. Kom på. Det finns busväder och bussväder. Borde skotta ute också men latmasken hoppas på plusgrader.

    • Ingmari

     Brevbäraren ska man vara rädd om men posten kom fram iaf. Är så trött på snö nu och att skotta trots en relativt snöfri vinter. Men. Jag blänger lite på snöskyffeln…..

     • Susanne Jonsson

      Jag förstår.

   • Susanne Jonsson

    Hahahaaaa… Umeå är ganska långt söderut för mig, när man är född och uppvuxen i Gällivare har man hunnit vänja sig 😀

  • Susanne Jonsson

   Jo…