Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Torsdagstips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt  Vegruari 

Morotspytt med halloumi

Ett av mina favvorecept för sin enkelhet, få ingredienser och snabbhet, samtidigt som man känner sig lagomt mätt. Söta, krispiga morötter passar utmärkt tillsammans med salt halloumi, kryddig rucola och knaprig mandel. Jättegod även som bufférätt, eller som tillbehör till en bit fisk eller kött. Är man jättehungrig så passar det bra att ta i kokta belugalinser.

Susanne-VW-7835-1200pxl

Foto: Anderas Nilsson

Morotspytt med halloumi & rostad mandel, 4 port

1 kg morötter, skalade

200 g halloumi

½ purjolök, 1 cm skivor

80 g rucola (1 liten påse)

1 dl rostad mandel (1 liten påse färdiga eller rosta själv i torr stekpanna)

2 msk balsamicosirap

salt, svartpeppar

olja till stekning

Dela morötterna längst med och sedan en gång på mitten, skär rakt över till mindre bitar. Tärna halloumi. Stek morötterna i olja tills de får lite färg, 5-10 minuter. Salta och peppra. Lägg i halloumi och purjo, låt det få färg. Vänd ner rucola. Toppa med mandel och balsamico.

Veganisera? Byt ut halloumi mot din favvo tofu eller stekbar kokosost.

 • Ami

  Jag frågade efter kokosost på Willys igår men tjejen som jag frågade stod som ett frågetecken. Hon tog fler till hjälp men frågan förblev olöst. Köpte veganost i stället (violife cheddar). Blir så vansinnigt sugen på vanlig gammal hederlig hårdost mellan varven, bara för jag inte tål det förstås ;). Med den veganska slipper jag magplågorna iaf, även om den vanliga osten är ett strå vassare. Ska fråga på Stora Coop o Ica efter kokososten också.

  • Susanne Jonsson

   Oh no! Det finns, det finns på båda de butikerna i Umeå iaf, personalen vet bara inte alltid vad det är, testa fråga efter den veganska osten, så läs på baksidan. Flera av sorterna är gjorda på kokos tex Jeezly. Hoppas det går bättre nu!

 • Margot

  Det ska vara ruccola finns tyvärr inte här. Ibland skriver man helt galet

 • Margot

  Detta låter jättegott blir till morgondagen har inhandlat allt men ruccola finns tyvärr här i handeln tänkte använda hackad grönkål istället hoppas det fungerar. Tack för dina gröna idéer vi åt soppa på jordärtskocka idag Mums men mannen var inte lika förtjust. Ha en skön helg framöver och njut av att ljuset närmar sig.

  • Susanne Jonsson

   Perfekt med grönkål Margot, jättebra tips! Tack och Glad helg!

 • Liljan

  Åh, så gott OCH enkelt det låter-jag blir så sugen på att testa men jag tog sista morötterna och finrev dem till torsken igår….ska handla mer i morgon! Så mysigt med allt grönt Susanne! Trevlig helg önskar jag dej och alla här, kram Liljan

  • Susanne Jonsson

   Hej Liljan! Åh vad roligt att du gillar! Glad helg fina du

 • Ingmari

  Så gott! Tyvärr har vi morotsallergiker här men borde väl gå an att laga med annan rotfrukt eller grönsak. Så intressant rätt! Tack.

  • Susanne Jonsson

   Precis, testa palsternacka tex, eller betor.