Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Fräscha sallader  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Torsdagstips  Uteliv  Vår vackra natur  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt  Vegruari 

Morotspytt med halloumi

Ett av mina favvorecept för sin enkelhet, få ingredienser och snabbhet, samtidigt som man känner sig lagomt mätt. Söta, krispiga morötter passar utmärkt tillsammans med salt halloumi, kryddig rucola och knaprig mandel. Jättegod även som bufférätt, eller som tillbehör till en bit fisk eller kött. Är man jättehungrig så passar det bra att ta i kokta belugalinser.

Susanne-VW-7835-1200pxl

Foto: Anderas Nilsson

Morotspytt med halloumi & rostad mandel, 4 port

1 kg morötter, skalade

200 g halloumi

½ purjolök, 1 cm skivor

80 g rucola (1 liten påse)

1 dl rostad mandel (1 liten påse färdiga eller rosta själv i torr stekpanna)

2 msk balsamicosirap

salt, svartpeppar

olja till stekning

Dela morötterna längst med och sedan en gång på mitten, skär rakt över till mindre bitar. Tärna halloumi. Stek morötterna i olja tills de får lite färg, 5-10 minuter. Salta och peppra. Lägg i halloumi och purjo, låt det få färg. Vänd ner rucola. Toppa med mandel och balsamico.

Veganisera? Byt ut halloumi mot din favvo tofu eller stekbar kokosost.