Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Fika  Inspiration  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Susannes torsdagstips  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt  Vegruari 

Kanelbullar med mandelmassa & lingonglasyr

Vill du bjuda på något riktigt värmande till alla hjärtans? Har du lite si och så med tid?

Testa då de här snabbfixade kanelbullarna med mandelmassa, vanilj och lingonglasyr. De kommer garanterat flyga av plåten.

IMG_7458

Du behöver:

1 rulle färdigkavlad bulldeg, finns kyldisken eller baka egen

Fyllning: smör, kanel, vaniljsocker, mandelmassa

Glasyr: florsocker, lingon, vaniljsocker, pressad citron

IMG_7443

Det roliga med det här är att eftersom degen är färdig så kan du lugnt ägna dig åt det roligaste, fyllningen. Kanske är du mer traditionell, eller så föredrar du att fylla kreativt med tex choklad-nötkräm. Du väljer.

Såhär gör jag

1. Rulla ut degplattan.

2. Lägg på önskad fyllning.

3. Rulla ihop från båda kortsidor så att rullarna möts i mitten.

4 . Skär i ca 3 cm breda skivor, lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 min under duk.

5. Pensla med ägg, strö på pärlsocker. Eller lämna dem utan topp och glasera efteråt.

6. Grädda i 175 grader (inte varmluft, för varmluft sänk till 150) tills bullarna är just genomgräddade. Grädda inte för länge.

7. Låt bullarna flyga från plåten in i munnen på dig och dina gäster. Eller bara dig, det går lika bra.

Om du önskar kan du glasera dem (se nedan).

IMG_7451

Det började skymma så bilden blev lite suddig, hoppas det syns ändå 🙂

Lingonglasyr:

Blanda 2 dl florsocker med 2 msk lingon, vaniljsocker och lite pressad citron. Mosa och rör så att färgen blir vackert rosa. Ringla glasyren över bullarna, strö på några hela lingon. Glasyren blir snyggast om bullarna fått svalna. Om du råkar ta för mycket citron tillsätter du bara med florsocker tills glasyren går bra att ringla.