Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Fika  Inspiration  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Susannes torsdagstips  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt  Vegruari 

Kanelbullar med mandelmassa & lingonglasyr

Vill du bjuda på något riktigt värmande till alla hjärtans? Har du lite si och så med tid?

Testa då de här snabbfixade kanelbullarna med mandelmassa, vanilj och lingonglasyr. De kommer garanterat flyga av plåten.

IMG_7458

Du behöver:

1 rulle färdigkavlad bulldeg, finns kyldisken eller baka egen

Fyllning: smör, kanel, vaniljsocker, mandelmassa

Glasyr: florsocker, lingon, vaniljsocker, pressad citron

IMG_7443

Det roliga med det här är att eftersom degen är färdig så kan du lugnt ägna dig åt det roligaste, fyllningen. Kanske är du mer traditionell, eller så föredrar du att fylla kreativt med tex choklad-nötkräm. Du väljer.

Såhär gör jag

1. Rulla ut degplattan.

2. Lägg på önskad fyllning.

3. Rulla ihop från båda kortsidor så att rullarna möts i mitten.

4 . Skär i ca 3 cm breda skivor, lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 min under duk.

5. Pensla med ägg, strö på pärlsocker. Eller lämna dem utan topp och glasera efteråt.

6. Grädda i 175 grader (inte varmluft, för varmluft sänk till 150) tills bullarna är just genomgräddade. Grädda inte för länge.

7. Låt bullarna flyga från plåten in i munnen på dig och dina gäster. Eller bara dig, det går lika bra.

Om du önskar kan du glasera dem (se nedan).

IMG_7451

Det började skymma så bilden blev lite suddig, hoppas det syns ändå 🙂

Lingonglasyr:

Blanda 2 dl florsocker med 2 msk lingon, vaniljsocker och lite pressad citron. Mosa och rör så att färgen blir vackert rosa. Ringla glasyren över bullarna, strö på några hela lingon. Glasyren blir snyggast om bullarna fått svalna. Om du råkar ta för mycket citron tillsätter du bara med florsocker tills glasyren går bra att ringla.

 

  • Susanne Jonsson

    Håller tummarna för det, vore jätteroligt att träffa er alla!

  • Liljan

    JAAA, Hjärtekramar till alla här och kanske en extra till dej fina Susanne!! Jag fattar inte hur du hinner lägga upp såå många go´saker här på bloggen. Dina bilder är fantastiska som vanligt vilket gör att man bara dreglar..:o)!! Dina hjärtebullar är ju underbara, på flera sätt, visste inte att det finns färdig bulldeg-tack-när man inte orkar OCH så himla kul att göra hjärtan av den! Ska kolla så fort vi kommer till den lite större affären. Jag har ”Zoodlat” ett antal ggr.,( har alltid zuccini hemma) både som sallad och slängt i 30 sec med färsk pasta, gott! Vill göra Risotto det är länge sedan..och lasagnen..har rotfrukter i kyl som blir bra att rosta…du inspirerar!
    Ha en fin Alla Hjärtans Dag, Kram Liljan

    • Susanne Jonsson

      Tack Liljan, vad roligt för mig att höra att ni testar recepten. Kramar!

  • Margot

    Ja tänk en träff emellan oss alla på Alla Hjärtans Dag med dessa bullar helt fantastisk form . Men vi tänker på varann Hjärtekramar till er alla som här gästar.

    • Ingmari

      💖💖💖💖💖💖💖👍👍👍👍👍👍
      ☕🍵☕🍵☕☕☕

    • Susanne Jonsson

      Precis Margot!

  • Kristin

    Männ du ä´ för go du, vilken bra form på bullarna. Kram till er alla här på sidan

    • Susanne Jonsson

      Bara kärlek!

  • Ingmari

    Men… vilken trevlig och mysig idé med modellen på bullar! Det borde du ta patent på och samarbeta med något företag. Eller starta eget. Vilken succébulle! 💖-formen är ju underbar! Så enkelt men genialiskt och bedårande. Önskar att vi alla här kunde ta en gemensam fika och smaka på sådana bullar. Trevlig söndagskväll!