Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Inspiration  Okategoriserade  Recept  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt  Vegruari 

Grym Röd Curry

När kylan biter i kinderna längtar jag alltid efter lite hetare mat. Just på fredagar kan det vara frestande att ta en take away, föralldel, det är skönt, enkelt & gott! Men om man lagar själv blir det både billigare, mer nylagat och du kan välja ekologiska råvaror och använda upp eventuella rester.

_MG_3969

Här har jag lagat den ute på elden i Susannes Utflyktsmat, har ni hunnit spana in den?

Grönsakerna är bara förslag, tex kan du gärna använda pak choy, savoykål eller blomkål istället.

Såhär gör jag en curry värdig att jämföras med en take away:

Grönsakswok ”röd curry & kokos”

_MG_3952

 • LM Ericsson

  Gjorde kikärtsvåfflorna igår. Dom blev jättegoda. Lätta att grädda också. Glömde att krydda dem men tog i lite satar efter första våfflan. Kanske inte bästa kryddan. Det skulle varit nåt som lyfte lite mer. Nästa gång tror jag att jag provar med mer potatis och lite mindre sötpotatis. Tror du att det kan funka?

  • Susanne Jonsson

   Absolut! Kör hårt!

 • Ingmari

  Vacker och god mat och vackra vantar. Behövs nog i kylan. Både god, stark mat och värmande vantar. Vacker dag med sol här och några minusgrader men har inte varit ute. Det får bli ”take away från kylskåpet så det blir mindre där” idag. Men ska nog testa receptet en annan dag. Kram till er alla och trevlig fredagskväll.

  • Susanne Jonsson

   Tack och detsamma Ingmari!

 • Liljan

  Lägesrapport från Södern: Vi vaknade till ca:10 cm snö och -2…men det var blöt snö och vi har strålande sol och blå himmel så det smälter fort.Tur att vårblommor är tuffa! Lite curry skulle sitta fint Susanne, jag tror inte ens det finns som ”take away” i vår lilla stad. Jag brukar köpa den färdiga currypastan, älskar hettan. Ja nu är snart Vegruari slut, vad månne du hitta på då Susanne..jag kan tänka mej att du skulle kunna behöva lite semester efter alla inlägg, vilka vi är tacksamma för.
  Trevlig helg alla, kram Liljan

  • Susanne Jonsson

   Tack Liljan. Ha en underbar helg!