Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Enchilladas

Idag är det tacotisdag och jag vill tipsa om dessa enkla och helt ljuvligt krämiga, vegetariska enchilladas. Vegchilladas.

enchilladas-17-web

Receptet blev till en dag när jag hade massa snuttar av grönsaker hemma. Jag hackade upp dom, fräste i olja och rörde ner en slatt crème fraîche. Sedan kryddade jag med salt och sriracha (en sorts chilisås som alltid finns hemma hos mig). Det är alltså kanonläge nu att rensa i kylen och fixa en riktig restfest!

enchilladas-9-web

Jag la röran på mjuka tortillas, la på lite riven ost, man kan med fördel blanda olika ostsnuttar. Toppade med fetaost och riven ost från frysen. Sedan är det bara att baka i ugn 200 grader ca 10 minuter tills osten börjar få färg.

enchilladas-8-web

Under tiden skar jag upp lite andra blandade grönsaker och en melonbit jag hittade i kylen. Tycker melon är SÅ gott i sallad. Mosade en avokado med gaffel och smaksatte med citron och salt. Vill man så gör man en riktig guacamole. Här hittar du recept på det. Men det orkar jag int alltid.

enchilladas-29-web

Jag gillar bönor och linser så jag har ofta en sådan röra färdig i kylen som snabbmat. De blir goda när de får stå och dra till sig smak. I den här hade jag färdigkokta bönor, chili, paprika, basilika, salt och citron. Superenkelt och mättande.

enchilladas-25-web

Osten rann ner i formen så det blev som ostchips på sidan. Alltid gott =) Tillsammans med den krämiga men ändå lätta fyllningen och den friska guacamole blev det här de godaste enchilladas jag har lagat. Testa!

 • Margot

  God kväll tänkte bara tala om att här närmar sig våren gick ut i trädgården i eftermiddag och fick se att snödroppar lyste vita samt att de små botaniska tulpanerna börjat titta fram. Jag såg också stora knoppar på min magnoliabusken i ett hörn så våren kommer nog i år också. Vår kramar till er alla!!;-)

  • Ingmari

   Härliga nyheter för en ”insnöad”! 😉😉😉

  • Susanne Jonsson

   Wow!!!

 • Liljan

  Åh vilket härligt recept och bilder, man blir så sugen!! Även din Mac´n´cheese ser så god ut, väldigt länge sedan jag åt det!
  Har snön redan kommit Ingmari…hu säger jag med.Förra veckan hade vi 3 dagar med SOL och klarblå himmel,det var såå fint men nu blåser det storm och är grått o blött, ev. skulle även vi få snö i morgon-blää ! Utanför fastigheten blommar vintergäcken för fullt, gula krokusar sticker upp och liljor och tulpaner är på väg upp det är ju det vi vill ha nu, eller hur?! Well, bara gilla läget :o) !!
  Här kommer en vårkram i vilket fall…Liljan

  • Ingmari

   Oj, så härligt att få läsa om dem iaf. De små vårblommorna! Att så mycket kommit upp hos er redan! Jag har spanat intill sydväggen men ännu inga snödroppar eller vinterdäck. Vet ändå att det kom fram snödroppar i närheten redan i december men det har ju blivit vinter om och om igen sedan dess. Jag har hunnit gå klädd i allt från låga gympaskor utan strumpor och kortärmat i till stövletter och vinterjacka om och om igen också. Nä. Nu får det bli vår! Men som Margot skriver också, mars väntar med både marskatter och snöoväder. Här är det snö nu. Vecka 9 är det sportlov. Brukar vara grönt ute då. Men oftast veckan EFTER sportlovet när alla är i skolan igen, DÅ vräker snön ner. Vi får se hur det bli i år. Iaf inte ens öppnat ytterdörren idag. Tänkte hämta in äpplen utanför. Sugen på äppelkräm trots allergiker här men får väl äta själv. Kanske blir till kvällen. Eller äpple med kanel mm i mikrougnen. Mumsigt och snabbt! Äppelkrämar på er alla i kväll alltså.

   • Ingmari

    Haha ha. Vinterdäck! Kanske är jag vinterdäckad. Men vintergäck ska det ju stå. Kul!

   • Susanne Jonsson

    Haha, denna autostavning. Här får vi ha vinterdäck ett bra tag till!

  • Susanne Jonsson

   Liljan solstråle, Tack! Blommar det verkligen redan hos er? Vårkramar till er alla!

 • Margot

  Oj vad gott detta ser ut har gjort sådana för längesedan fyllda med köttfärs men dessa skall ju testas någon gång. Här har vi en strålande tisdag med solsken men det blåser friskt vi får nog snö i slutet av veckan verkar det som. Men vi har ju mars framför oss och den kan bjuda på snö och oväder. Många krämkramar till er alla och tack Susanne för alla dina recept vi har verkligen börjat leva mera grönt och utan kött nu.

  • Susanne Jonsson

   Hurra!!!! Heja Ni!!!

 • Ingmari

  Mycket intressant mattips. Går ju bra ihop med tidens önskan om både att ta vara på rester och att äta mera grönt. Verkar så gott och går ju att få till både gluten- och laktosfritt bara man kan få till glutenfria bröd. I värsta fall får man väl göra glutenfria crêpes istället. Inte lika i smak då men jag ska kolla upp recept på glutenfria bröd.
  Hu! Här vaknar jag upp till ett vitt vinterlandskap idag. Så sent som igår fick jag vårkänslor och det var gröna gräsmattor ute och vårfåglar tutade. Min reaktion på morgonen var: ”Nneeejjjj!” Och det ska komma mer snö. Det är ju sportlov för många och säkert kul för dem men inte för mig. Trodde att jag och mina vuxna barn skulle slippa att skotta snö igen i år nu. Tar mig inte gärna ens ut eller till mataffären. Bra dag att rensa i kylen kanske?! Testa en bra receptidé. Sänder snöiga men varma kramar till dig Susanne och er alla här på sidan.

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingmari, hoppas det blev en fin dag ändå!