Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Enchilladas

Idag är det tacotisdag och jag vill tipsa om dessa enkla och helt ljuvligt krämiga, vegetariska enchilladas. Vegchilladas.

enchilladas-17-web

Receptet blev till en dag när jag hade massa snuttar av grönsaker hemma. Jag hackade upp dom, fräste i olja och rörde ner en slatt crème fraîche. Sedan kryddade jag med salt och sriracha (en sorts chilisås som alltid finns hemma hos mig). Det är alltså kanonläge nu att rensa i kylen och fixa en riktig restfest!

enchilladas-9-web

Jag la röran på mjuka tortillas, la på lite riven ost, man kan med fördel blanda olika ostsnuttar. Toppade med fetaost och riven ost från frysen. Sedan är det bara att baka i ugn 200 grader ca 10 minuter tills osten börjar få färg.

enchilladas-8-web

Under tiden skar jag upp lite andra blandade grönsaker och en melonbit jag hittade i kylen. Tycker melon är SÅ gott i sallad. Mosade en avokado med gaffel och smaksatte med citron och salt. Vill man så gör man en riktig guacamole. Här hittar du recept på det. Men det orkar jag int alltid.

enchilladas-29-web

Jag gillar bönor och linser så jag har ofta en sådan röra färdig i kylen som snabbmat. De blir goda när de får stå och dra till sig smak. I den här hade jag färdigkokta bönor, chili, paprika, basilika, salt och citron. Superenkelt och mättande.

enchilladas-25-web

Osten rann ner i formen så det blev som ostchips på sidan. Alltid gott =) Tillsammans med den krämiga men ändå lätta fyllningen och den friska guacamole blev det här de godaste enchilladas jag har lagat. Testa!