Bjudmat  Inspiration  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Alla hjärtans dag Lasagne

Vad serverar man för vegetariskt på Alla hjärtans dag? Jag kände att för mig får det bli denna krämiga vegetariska lasagnen. Älskar att jag kan förbereda rotsakerna i god tid och gör alltid en stor plåt så att jag kan laga 2-3 middagar på samma gång. Jag postar receptet redan idag så kan du välja om du vill göra lasagnen klar idag och bara värma upp på tisdag. Om du väljer att göra som jag och batchlaga rotfrukter idag så vill jag tipsa både om den här salladen med rostade rotisar och den här rostade rotfruktssoppan, eftersom att de bygger på samma bas.

img-8271-jpg

Jag gjorde en enkel version för vardagslivet (ovan) och en version som var liten mer arbete med, Lasagne med kantareller (nedan). Servera gärna med varmt bröd och en enkel grönsallad. Okej, jag vill tipsa här om mitt varma vitlöksbröd, även om det kanske blir lite för mycket ost i samma måltid, haha… Strunta helt enkelt i det om det är för mycket ost för dig idag.

svamplasagne-58-web

Jag älskar båda lasagnesorterna. Hoppas ni också gillar dom. Vill du servera något lite lättare så är Pekkas Sagolika Lökpaj ett toppenbra alternativ som går bra att förbereda.

Ha en jättefin dag kompisar!

 

 • Margot

  Detta med lasagne fylld med grönsaker är ju hur gott som helst gjorde idag en hel långpanna med rostade grönsaker av alla de slag tänkte det blir över till lasagne men ack min svåger passerade just fick med en laddning . Han är ensamstående så han får ofta smaka när jag gör något gott. Det som blev över mixade jag och gjorde rostad rotfruktssoppa till imorgon. Dottern var här och hämtade canneloni och var så nöjd tyckte det var jättegott. Här är rena storköket med utlämning med vegetariskt som blivit nya given.O:-) O:-) kram på er.

  • Susanne Jonsson

   Vad duktig du är Margot, jag blir så glad att ni vågar testa och utmana smaklökarna med nya saker. Det är bästa sättet för att hitta nya favoritrecept. Heja på!

 • Ingmari

  PS. Jag har fått torkade trattkantareller och svart trumpetsvamp. Något för en god lasagne kanske?! DS.

  • Susanne Jonsson

   Oh, det kan man ha till så mycket, härligt!

 • Ingmari

  Lustigt. Igen. Vi här talade just om att göra lasagne med broccoli och mycket gott. Gluten- och laktosfritt. Tycks som samma matönskningar far över riket. Tack för tips. Lökpaj! Mums! Det är också en god idé. Snålvattnet rinner. Jobbar denna helg så det känns bra med lite gott på Alla ❤ Dag. Trevlig söndag på er. Månen är fin inatt. Kanske bara är jag som är vaken och ser den. 😉