Bjudmat  Inspiration  Mat för många  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Alla hjärtans dag Lasagne

Vad serverar man för vegetariskt på Alla hjärtans dag? Jag kände att för mig får det bli denna krämiga vegetariska lasagnen. Älskar att jag kan förbereda rotsakerna i god tid och gör alltid en stor plåt så att jag kan laga 2-3 middagar på samma gång. Jag postar receptet redan idag så kan du välja om du vill göra lasagnen klar idag och bara värma upp på tisdag. Om du väljer att göra som jag och batchlaga rotfrukter idag så vill jag tipsa både om den här salladen med rostade rotisar och den här rostade rotfruktssoppan, eftersom att de bygger på samma bas.

img-8271-jpg

Jag gjorde en enkel version för vardagslivet (ovan) och en version som var liten mer arbete med, Lasagne med kantareller (nedan). Servera gärna med varmt bröd och en enkel grönsallad. Okej, jag vill tipsa här om mitt varma vitlöksbröd, även om det kanske blir lite för mycket ost i samma måltid, haha… Strunta helt enkelt i det om det är för mycket ost för dig idag.

svamplasagne-58-web

Jag älskar båda lasagnesorterna. Hoppas ni också gillar dom. Vill du servera något lite lättare så är Pekkas Sagolika Lökpaj ett toppenbra alternativ som går bra att förbereda.

Ha en jättefin dag kompisar!