Okategoriserade  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt  Vegruari 

Veg-ruari

1:a februari på onsdag. Vegetariska dagen. Som ni vet klappar mitt hjärta alltid lite extra för ekologiskt och grönt. För att göra februari ännu ljusare och roligare så har jag därför bestämt mig för en utmaning. En vegetarisk rätt varje dag ska det bli här på bloggen. Recept och tips i 28 dagar. Hoppas att ni gillar det och hänger med och kanske, kanske jag har tur att få höra här om era vegetariska äventyr.

Första receptet ut är min älskade lyxpasta på 3 minuter. Okej, ibland tar det 5.

IMG_8164

Bilden är från när jag lagade den på en skogskulle i Englands Lake District. Istället för rucola tog jag ett par blad rosmarin som växer vilt. Succé! Det bästa är att det här receptet är såklart den goda smaken, men också att det går snabbt att laga och att det är så enkelt. Man kan laga det med väldigt spartansk utrustning och minimalt med disk. Oavsett om man är hemma i köket eller bor i en yurt i skogen.

Lyxpasta på 3 minuter, 4 port

200 g färsk svamp, i bitar

4 port färsk tortellini

2 dl crème fraiche, valfri fetthalt

1 dl ost, riven

1 ask cocktailtomater, halverade

1 röd lök, hackad

70 g rucola

smör till stekning, vitlök, salt, svartpeppar

Stek svamp i smör, salta och peppra, ställ åt sidan. Koka tortellini knappt färdig i saltat vatten, häll av och spara 2 dl av kokvattnet. Blanda pasta och crème fraîche i kastrullen, rör om, späd med kokvatten till lagom konsistens. Tillsätt resterande ingredienser. Smaka av med vitlök, salt och peppar.

Tips: Tillsätt grönsaker som du råkar ha hemma att fräsa med i svampen. Du kan även ha i förvällda gröna bönor eller frysta grönsaker direkt i såsen, tex broccoli.