Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Inspiration  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Torsdagstips  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt  Vegruari 

3 vegetariska soppgrytor

Alltså i Onsdags, hur rolig blev int den där palsternackssoppan med en liten chokladbit, hoho…

soppa

Jag lärde mig att när man tappar en bit choklad i en varm soppa så smälter den omedelbart. Då kan man inte mixa den längre. En ljusgrön soppa blir grå, även om man bara testar lite försiktigt, ser ut ungefär som diskvatten. Tur att det fanns en reserv från provlagningen (den på bilden). MEN: Det bästa var att faktiskt några tyckte att det var gott med lite sötma, färgen till trots. Där ser man. Vem kunde tro det? Palsternacka hjärtar kanske choklad?

palsternackssoppa-med-persilja

Här hittar du receptet på min Skummigt krämiga Palsternackssoppa med persilja.

varmt-vitloksbrod

Vitlöksbrödet med smält ost blev en succé. En kollega (nämner inga namn…) hävdar att hon har gift sig med det. Well, när man drar ut en bit varmt bröd med smält ost så förstår man.

Black-bean-chili

Den heta Bönchilin älskar jag. Jag brukar frysa in och ha den som snabbmat, perfekt mättande och hemlagat.

9-minuters-pasta

Sist men int minst och kanske den stora överraskningen blev 9-minuters pastan. Så gott och allt i samma kastrull. Verkligen bra vardagsrecept. 3 vegetariska, mättande soppor/grytor att njuta av i vinterkylan.

Hoppas ni tycker om dom!