Okategoriserade 

Tulpaner på vintern

Vill önska er alla en superfin helg och säga Tusen tack för pepp med Susannes Gröna Jul. Jag är så glad att höra från er här och jag hoppas att ni känner det i era hjärtan. Just nu står 3 tuplaner i mitt kök och lyser upp tillvaron. Fel årstid kanske, men samtidigt så rätt. Nu behövs allt ljus och snart, snart blir det ljusare dagar. Hurra!

IMG_5415

 • Ami

  Åhh jag höll nästan på att köpa en stor bukett med grönvita papegojtulpaner o några tistelliknande ljuslila/blå blommor i också. Ser ut att vara liknande som du har i din tulpanbukett. Den var så enormt vacker där i kylrummet på Blomsterlandet. Men backade för priset. Kändes som jag inte riktigt var värd en sån bukett idag. Pengarna har, om inte annat, en förmåga att ta slut så fort den här månaden. Bäst att vara lite försiktig med dom. Ett nytt litet barnbarn har sett dagens ljus i veckan. Får njuta av bilder på henne i stället <3 .

  • Ami

   Nu kom jag på vad den gråblå tistelliknande växten heter också; martorn. Tillhör egentligen inte alls tistelsläktet o tror den är fridlyst.

   • Liljan

    Tack fina Ami o kram tillbaka till dej! Jag tror nog att du absolut var värd den där buketten men förstår ändå, det är m y c k e t just denna månad, samma här-både halv/ helårspremier som ska betalas i december + julen. Stort grattis till det nya lilla barnbarnet, = Lycka!!! Kram, Liljan

    • Susanne Jonsson

     Tidig julklapp! Hurra!!!

  • Ingmari

   Så härligt med tillskott i de nya generationerna! Grattis! Och trevligt att få en egen dag så det inte blev på julafton. Du får njuta av den nya, lilla blomman i familjebuketten istället för blommor som vissnar. Håller med dig om att man ska vara försiktig med inköpen. Så här års kan det gärna bli mycket månad kvar i slutet av pengarna. Ha det gott och hoppas att ni alla har haft en trevlig Nobeldag. Menyn finns att studera och det var mycket krumelurer vad gäller udda ingredienser. Sotad purjo verkar vara inne nu. Tacka vet jag Susannes matlagning! Själv jobbar jag vidare nu på arbetet. Trevlig helg!

   • Margot

    Även jag tycker att tulpaner är helt underbara de blir vårkänslor av dem men jag har inte köpt några ännu har vita hyacinter i en gammal soppskål som jag njuter av. Grattis till det nya lilla barnbarnet och njut av det jag har aldrig förunnats några men gläder mig åt andras. Ont om pengar har nog de flesta i dessa månader pensionen är inte så stort tilltagen men man får rätta munnen efter matsäcken som det heter. Många varma krämkramar till er alla här på denna sidan.

    • Susanne Jonsson

     Kräm på dig Margot!

   • Susanne Jonsson

    Heja på Ingmari!

   • Ami

    Vi skojade lite med varandra gubben o jag, när vi kollade in förberedelserna inför nobelmiddagen. PRECIS samma förberedelser som för våra middagar här hemma…o alltid trerätters…givetvis ;).

    • Susanne Jonsson

     Givetvis! 😀

  • Susanne Jonsson

   Grattis Ami, vad roligt att höra! Ja, det blev bara ett par än så länge, tulpansäsongen är ju snart här som tur är!

 • Liljan

  ..aldrig fel årstid för tulpaner ..underbara blommor..min syster köpte alltid en bukett med röda tulpaner till jul till mina föräldrar så länge de levde..nu är alla tre borta.. och jag saknar dem alltid.. men särskilt mycket till julen..
  Kramar Liljan

  • Ami

   Förstår den stora saknaden o speciellt så här års. Kram Ami

  • Susanne Jonsson

   Ja det förstår jag Liljan, det är ju inte bara julskinka, klappar och skoj som kommer med julen. Men tur att det kommer ändå, som motvikt.

 • Ingmari

  Vilken härlig bild! Påminner om att våren finns där runt hörnet. Ja, det verkar bli ett så trevligt och gemytligt program du har arbetat med. Du är så naturlig och alltid så glad. Visar alla moment så tydligt. Ser verkligen fram emot att få se vad resultatet blir. Trevlig helg allihop. För mig är det arbetshelg. Men lite hinner jag kanske njuta ändå av tredje advent. Pepparkaks-kräm på er alla!

  • Ami

   Lycka till på jobbet! Tur för oss andra att det finna folk som vill jobba helger.

   • Susanne Jonsson

    Verkligen Ami!

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla du vad glad jag blir. Kärlek & Ljus!