Bakat  Bröd  Fika  Inspiration  Julmat  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Söndagsbaka  Susannes Gröna Jul  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Susannes Saffranspizza

Minns ni att jag de senaste åren har brukat göra ett par småpizzor med min lussedeg? Det har blivit tradition härhemma nu och är minst lika uppskattat som de ”vanliga” bullarna. De flyger av plåten!

saffranspizza

Foto: Peter Lundmark, SVT

Pizzorna blir extremt saftiga och smakrika och när vi spelade in Susannes gröna jul fick jag bjuda personalen dvs Linnea, inslagsproducent och Peter Fotograf på dom. Så mysigt. Vi hade just ätit lasagne men eftersom pizzorna var så mjuka och nybakade så poff! 3 pizzor till efterrätt. SÅ glad man blir då som kock. Jag har även provat frysa pizzorna, det funkade bra. I fjol. Inte i år pga det blev inga kvar, hahaha….

I år strök jag på vaniljsmör på botten av de söta. Det blir alltid jättegott. Sedan toppade jag med riven mandelmassa och skivade ekoclementiner resp färska fikon & rosmarin. Jag gjorde också en salt variant med mild, krämig blåmögelost, färska fikon & valnötter.

Det roligaste är att alla fick sin favvo. För mig var det clementin, för den var ny för i år och jag älskar citrussäsongen som börjar nu.

Här hittar du receptet på mina saffranspizzor, hoppas de ska smaka!

  • Susanne Jonsson

    Kanske det, vem vet? Mera grönt blir det iallafall de kommande åren 🙂

  • Ingmari

    Nämen. Något helt annorlunda och spännande. Var får du alla idéer från? 😉☺Ska läsa receptet igen och se vad det innebär. Nu mot jobbet igen. Måste se om jag hittar bilen först. Snö har fallit i flera dygn nu. Temp runt nollan förra dygnet. Nyss var det vårvärme och gröna gräsmattor. Så pizza är kanske nya julmaten. Ha en trevlig avslutning på helgen.