Okategoriserade 

Saffransbröd i Susannes Gröna Jul

Hej Kompisar!

Såg ni kvällens Go’kväll? Ett klipp från Susannes gröna jul fick vara med, jätteroligt!

Hoppas att ni gillade det. Missade du det? Då går det att kolla igen och igen, hur många gånger man vill här i Susannes Gröna juls egen utpost i cyberspace.

saffransstjarna

Receptet på saffransstjärnan hittar du här.

lussebullar_vit_choklad

Och recept på lussebullarna med vit choklad hittar du här.

Go’natt från tomteverkstan!

 • Barbro

  Har precis dej på svtplay o vilken saffrans du bakade.Man minns precis när man har sett hur du gjorde men kan du inte teckna hur du gjorde det var ju ett smart tips med stjärnan.
  Ha nu en fortsatt 3:e advent mina vänner här.

 • Liljan

  Fina Susanne, tack för länken-jag missade go´kväll i går kväll men kollat nu då! Åh, det ser så enkelt och gott ut, mums. Så härligt att få en glimt av dej igen!! Önskar en härlig helg till dej och alla vänner här,Kramar, Liljan

 • Susanne Jonsson

  Tusen Tack! Jag kommer posta all info här, ses snart igen!

 • Susanne Jonsson

  Hurra!

 • Susanne Jonsson

  Tack Ingmari! Jag försöker så gott jag kan, det här var en miniproduktion, så det blir inte riktigt som ett fullskaligt Tv-program, så jag är extra jätteglad att det har fått så fin respons och att ni är med mig!

 • Kristin

  Vilken överraskning att få se dig i rutan en torsdag kväll. Min make ropade från TV-rummet du måste skynda dig att komma Susanne bakar saffransbröd. Det är så inspirerande det du gör. Måste testa vit choklad, mandelmassa och svartvinbär i bullarna. Jag brukar köra russin och mandelmassa. Önskar er alla en trevlig tredje advent och glöm inte bort att njuta av adventstiden. Kram kram

  • Susanne Jonsson

   Hurra! Tusen tack Kristin, vad glad jag blir att höra att ni kollade! Det har gått så fort mellan inspelning och sändning att jag knappt har hunnit med själv 🙂 Det har varit jätteroligt! Glad adventstid på er!

   • Ami

    Jag blev också glatt överraskad av att se dig på tv en torsdagskväll. Vilka mumsiga grejer sen. Har köpt hem ingredienser till saffransstjärnan. Väntar på lite nya krafter bara. Ser så otroligt läcker ut :).

    • Ingmari

     Hör av dig när du gräddat klart. Vi andra kan ta kaffe med i termos. 😉🤔☕🍵☕ Låter underbart gott.

 • Margot

  Oj vad glad jag blev när du dök upp i rutan och bakade det fantastiskt goda saffransnjutningen jag har ännu inte kommit till skott med kakan men bullar har gjorts och ätits. Det är så kul att se hur proffsigt du lotsar oss igenom bakmomenten speciellt kransen tack för detta skönt att se ditt glada ansikte. Ha nu en skön helg både du och alla andra och grattis alla vid namn Anna har själv grattat dottern som bär detta namn.Kram på er alla

  • Susanne Jonsson

   Tusen tack Margot. Ljus & Kärlek!

 • Ingmari

  Måste skriva… En stor eloge till dig Susanne som bakar och lagar mat utan ringar och smycken på händer. En ring har bakterier under sig. Lika många bakterier som antalet invånare i Europa. Dessa baskilusker vill man väl inte ha i sina bakverk?! Att du dessutom bakar, talar och visar så tydligt och instruktivt och alltid med glad min, god själ och grann dialekt gör allt bara ännu trevligare. Varmt tack och hjärteinnerliga kramar till dig och alla här. Och nu har klockan gått och det hunnit bli Anna-dagen. Lutfisken… I blöt. 😉😉😉 Symboliskt iaf. Och sedan gärna fira alla Annor med gott kaffe eller te och gott lussebröd.

 • Ingmari

  Förresten. Grön jul… tycker det var mest gult, brunt och vitt och alldeles för många frestelser. 😉🤔😆 Men härligt! 1000 tack också för det glutenfria receptet strax före här på sidan. Mycket uppskattat att få. Går att göra både gluten- och laktosfritt. Underbart!

 • Ingmari

  Så fina! Man kan ju inte sätta tänderna i sådant vackert så det får bli skådebröd. 😉🤔😐 Och vit choklad. Mums. Härligt med grön jul. Ska bli mycket trevligt och intressant att se slutresultatet.