Okategoriserade 

Gott nytt år!

Här kommer en varm hälsning från oss alla på Go’kväll. Kvällens program går att se redan nu, klicka här!

Jag gick all in på en enkel bekvämimpameny i år. Alla recept hittar du samlade här och här på bloggen i mina tidigare inlägg. Hur har ni det såhär på årets sista dag? Jag vill passa på att skicka mina varmaste nyårshälsningar till er som är med mig här och i rutan. Ni är jätteviktiga för mig och jag tänker på er ofta. Eran vänskap, kärlek och glädje som genomströmmar era kommentarer. Tusen tack. Även när jag sitter vid poolen och dricker en kopp spanskt kaffe. Har ni testat det här förresten? Det är kondenserad mjölk som man häller i botten på ett glas och toppar med starkt kaffe. Man kan ha mjölk i också. En perfekt dessert, tycker jag. Café leche y leche heter det, ungefär iaf. Jag kan ju int prata spanska, men det här brukar jag klara av att beställa.

IMG_6329

 

Må 2017 bli bästa året hittills för oss alla.

Varma kramar från er vän Susanne

 

 

 • Ami

  Skrev ett långt inlägg här igår o sen försvann allt, suck. Jag o tekniken är inte alltid sams. Tröttnade…men nu har jag kommit hem från en heldag hos min kusin i Linköping o är på bättre humör. Jag vill förstås också önska er alla ett riktigt gott nytt år o krya på er alla som behöver det. Här i Östergötland har det snöat så fint idag o några grader kallt. Äntligen lite härlig vinter. Pulkabacken här utanför fönstret har sån dragningskraft så fort det dalar ner några flingor från skyn. Så för barnens skull hoppas jag snön ligger kvar länge, länge. Sen blir det ju så ljust o härligt med all snö. Kram på er alla!

 • Margot

  Ja jag undrade var du tagit vägen men jag tänkte du var bortrest men du vet året har ju bara börjat nu är min förhoppning att du kryar på dig och återkommer med nya krafter och ha en God Fortsättning på det nya året.

  • Liljan

   Tack fina Margot, såå skönt att vi tänker på varann härinne, det är uppskattat!! Japp, 2017 kan bara bli bättre, eller hur! Kram till dej

   • Ingmari

    Hej. Ja. Jag undrade också vad som hänt. Influensan golvar ju många nu iofs och här är det också feber och hosta. Så kul att se livstecken från oss alla här. God fortsättning och krya på er och oss.

    • Barbro

     Vad kul att vi alla tänker på varandra o peppar när vi är lite småkrassliga.Det är en guldstjärna i kanten -har också haft envis hosta.
     Önskar mina god fortsättning på nya året o kram på er.

 • Liljan

  Hallå- här kommer jag insläntrande för att önska alla ett riktigt gott 2017, må det bli lugnare,fredligare och friskare!! Jag lite däckade nån dag före nyår med en rejäl förkylning-jag som inte skulle ha de´:o).39 i feber i natt så det är väl inte över än. Igår orkade jag iallafall att se nyårsprogrammet, så trevligt det var och så skönt att du Susanne kör ett bekvämimpa-tema..man blir ju lite trött på alla överdådiga middagspresentationer..helt ok för dem som orkar och vill men det går ju att göra god mat på enkla sätt också..och så fin du var Susanne med blomma i håret o allt! I dag lite mera vinterlikt här i söder, 4 minus inatt-härligt!Ha det gott alla, Kramar Liljan

 • Emm

  Gott Nytt År!
  Ha det så härligt i värmen! Här var det en bra nyårsafton med god mat och dryck och så praktfull fyrverkeriföreställning vid tolvslaget. Till middag blev det den smarriga hasselbacksgratängen med en god bit kött och rödvinssås med haricots vertes. Ett gott avslut på året 🙂 Och det nya började med brädspel på nattkröken. En bra nyårsafton.

  • Ingmari

   Hej. Blir lite nyfiken på hur du gör hasselbacksgratäng?! Låter spännande.

   • Margot

    Hej Ingmari hasselbacksgratängen är med på nyårsmenyn som Susanne gjorde till i år jag har också provat den den var jättegod.

    • Ingmari

     Ok. Tack!

    • Ingmari

     Visst. Den såg jag och vi talade tom om att testa men tänkte i helt fel banor sedan. Kul! Måste testa. Jobbade ju nyår så det kan kanske bli trettondagspotatisen. Tack.

 • Kristin

  Här har firats nyår och nu har gästerna åkt hem. Vill passa på och önska er alla ett riktig gott nytt år ! Varma kramar till er alla och kraft att möta 2017

 • Ingmari

  Härligt att se programmet med så nyttigt och gott tillagat så enkelt. Önskar dig fortsatt trevlig vistelse på resmålet och God fortsättning och Gott Nytt År 2017! Ska bli spännande att se vad du funderat ihop som vårmat när du kommer åter. För nu börjar vårkänslorna komma. Tulpaner säljs och ljuset kommer krypande. Underbart. Snart mot sängen för min del och en natts jobb till.

 • Margot

  God kväll vad glad jag blev av att du dök upp och lagade allt det goda på programmet i kväll även fast du är i Spanien för tillfället. Här har vi nöjt oss med din tacopaj oc sallad med grönkål apelsiner och granatäpple. Ska försöka att vara uppe och vaka in det nya året men vi känner oss lite trötta nuförtiden. Hoppas du njuter och kopplar av och kommer hem sprängfylld med nya idéer . Många varma kramar till er alla och förhoppning om ett fantastiskt 2017.

 • Ingmari

  Ungarna hade valt mat och skulle laga till oss tre. Hasselbackspotatis mm var planerna vilket överraskade mig. Vi skulle äta lite innan jag åker till arbetet. Men… I gryningen har barnen 39,6° och ont i hela kroppen. Började med halsont och sjukdomskänsla igårkväll. Säkert influensan. Så det blir lite rester och hopskrap i den 10-gradiga värmen. Som en nyårsafton på Hawaii i värmen. Fram med bastkjolen. Nja. Det är ju jobb för mig och det lär väl bli fyrverkerier att se runt om jobbet vid midnatt. Jag köper aldrig fyrverkerier själv. Nu säng med rena lakan. Som man börjar året blir det nya ju. Först kaffe. Tyvärr är det så mycket laktos i den varianten av kaffe men det låter gott. Varm laktosfri mjölk med pulverkaffe i blir väl nästan lika. Önskar er alla nu, Susanne i solen och vi andra i Susannes lilla kokvrå, ett riktigt krämkrammysigt Gott Nytt År 2017! Ser fram mot allt spännande som väntar i Go’kväll och i Susannes idébank. Undrar hur mattrenden är nästa nyårsafton?