Okategoriserade 

Goda nyheter!

Hej Kompisar!

Hur har ni det? Många är lite hängiga nu har jag märkt, det är kanske mörkret?

Men, nu till något roligt! I veckan spelar vi in mina bästa tips för det lite grönare julbordet: Susannes gröna jul.

Tjohooo vad roligt!

IMG_5241

Vi är hos mig, så det blir lite annorlunda det här. Det är vi 3, längst bort grymma Linnéa som är inslagsproducent vilket i det här fallet betyder att hon håller ordning på innehållet men även hjälper mig fixa med det jag inte hinner och Peter, vår duktiga fotograf. Jag kommer posta alla tips här och de kommer finnas inspirationsklipp på Svt Play och sociala medier. Hoppas ni kommer tycka om att kika in och inspireras med mig. Ses snart!

 • Susanne Jonsson

  Hurra!!!!

 • Susanne Jonsson

  Tack snälla Ingmari! Japp! En god julklapp från mig till er alla =)

 • Liljan

  Hehe Ingmari, du e´la´ fyndig du…e´du Göteborgare eller..??( Läs på götebörrskka ),Jag är gift med en man från Göteborg så vi kör ofta ” va´de´en göteborgare, eller? Så skönt att läsa att du är så pigg o glad….o fyndig ! Jamen.. nu tycker jag det är dags att fina Susanne visar sej i rutan igen-saknar dej Susanne!! Så säger jag igen, såå himla kul det vore att träffa alla goa härinne. Ha det gott alla, Liljan

  • Susanne Jonsson

   Håller med dig Liljan, det vore underbart få träffa er alla i verkligheten. På onsdag den 14:e är jag tillbaka i rutan igen. Men snart kommer lilla julfilmerna på Play hela tiden och för alla som kollar teve på nyårsafton så kommer jag då också 🙂 Jippiiee!

 • Liljan

  Jaa,tjohooo va´kul !! Ser fram emot dessa go´saker! Jag antar att du lägger ut på Instagram, eller? Har gjort både grönkålssoppa och använt den i sallad denna vecka, såå gott. Jag har inte sett den röda brysselkålen, får leta..men jag gillar den gröna och alla kålar :o)!! Vi har varannandagsväder här i Blekinge och idag +3 sol och blå himmel såå härligt. Ingmari, stor kram på dej och krya på dej, helghälsningar till alla, kram, Liljan

  • Ingmari

   Tack så mycket för pepp. (Haha. Nu blev det peppar.) Ja, ledig helg och det blir att ta det lugnt. Hoppas vi alla kan ladda med nyttigheter som tar kål (!!!) på allt elände och baciller och annat oönskat och få ett nytt och bra år sedan. Susannes alltid glada, go’a humör och härliga leende med den sköna norrländskan sprider guldglitter i våra liv. 🌟🌟🌟☄☄☄☄☄☄☄☄ Varmt tack för det och även till alla underbara här i gänget på sidan.

  • Susanne Jonsson

   Tjohooo Liljan! Jajjamän, både här och på Insta! Kramar

 • Margot

  Detta med röd brysselkål har jag aldrig hört talas om blir till att leta efter i handeln det låter intressant all kål är ju så gott. Kram på dig och krya på dig jag lovar släcka ljusen innan jag går ut sätter alltid en lapp på ytterdörren i juletid skriver ” har du släckt ljusen ” . Ha en skön Advent.

  • Ingmari

   Tack för peppning. Och bra med lappen om ljus på ytterdörren! Har också en sådan. Barnen fick en fin klisterlapp dom små vid info av brandkåren/räddningstjänsten. Så den väcker gamla minnen samtidigt. Och dem vill man ju inte elda upp. Vi ska alla vara rädda om oss.

   • Ingmari

    Som små ska det stå. Tänk hur det stavar själv… haha… skulle förresten skriva om Susanne tidigare och att hon trevar i mörkret. Det blev både travar i mörkret och även tom trebarnsmamma i mörkret. Hihi. Det blev det spontant nu igen. Man får verkligen kolla vad som sänds iväg. Fattar inte för jag har inte skrivit om det. Men lite kul är det att få skratta lite. Kräm på er alla!

    • Susanne Jonsson

     Hihi, Hoppla Ingmari!

 • Ingmari

  Obs! Den röda brysselkålen blir mörk efter tillagning så ni inte undrar.

  • Susanne Jonsson

   Precis, bra tips!

 • Ingmari

  Men så kul!!! Har saknat dig här Susanne men antog att du har fullt upp. Önskar dig lycka till med projektet. Precis vad som är inne nu. Och önskat med mycket grönt. Ska bli kul med tips. Har ni testst RÖD brysselkål? Dottern köpte färsk och wokade. Sååååå gott! Wokade grönkål och svartkål till. Lite olja, salt och peppar på. Gärna goda, nyttiga granatäppelkärnor på om man vill. Kanongott! Särskilt den röda brysselkålen. Vet att en del inte kan med kål nu men ni som kan – testa! Man blir beroende. Fick detta igår när jag nu är hemma efter op som gick bra trots lite krumelurer. Hoppas svar blir bra sedan. Må så gott och trevlig andra advent. Till dig och till alla. Njut trots mörker för hu så få timmar vi har ljus och Susanne trevar väl i mörker hela tiden. Men snart vänder det. Inte länge innan man ska önska sommarsemester igen. 🌞🌞🌞 Fast först ska vi väl njuta av advent och jul. Ha det skönt och rofyllt nu. Och TACK OCH KRAMAR till Susanne för allt du hittar på för att vi ska äta och må bättre! Det uppskattas enormt. Ser verkligen fram mot att se vad du pysslar med nu. Känns som en julklapp…

 • Ami

  Härliga tider att se fram emot! Nu lämnar vi sjukdomarna bakom oss o ser fram emot Susannes gröna jul! Allihopa! (Kanske önsketänkande men ändå)
  Kram på er alla!!!

  • Ingmari

   Japp. Håller med. Vore så skönt att få må lite bättre och känna julefrid.

  • Susanne Jonsson

   Hurra! Julfrid & Kärlek!

 • Margot

  Oj vad glad jag blev detta blir ju hur roligt som helst och så nyttigt dessutom nu har vi verkligen något att se fram emot. Ang trötthet och mörker så hjälper ju inte adventsljus det är ju murrigt ute bättre med lite vitt som lyser upp vår mörka jord men vi här nere brukar ju inte få så mycket av den vita varan den är ju förunnad er i norr. Ha en bra 2:a Advent Susanne och alla andra som här tittar in och kram på er alla

  • Ingmari

   Kul. Ser nu att du också skrivit om mörker och tända ljus. Önskar dig och oss alla en rofylld helg med skönt sken från levande ljus.

   • Ingmari

    Men… kom ihåg att släcka!!! Så det inte blir att alla husen brinna oppsan.

  • Susanne Jonsson

   Tack Margot!