Okategoriserade 

Dip på rostade morötter & fetaost

Den här dipsåsen är krämig, enkel och fräsch. Okej, det är lite mer pyssel än att blanda en påse i gräddfil, men de extra minuterna i tillagning vägs upp lätt av smaken. Du kan utan problem förbereda denna 1-2 dagar innan. Den funkar jättebra som spread/pålägg, istället för smör. Jag älskar smakkombon rostad morot, citron, kummin och fetaost.

Saffransdipp

Dip på rostade morötter & fetaost

500 g morötter, skalade i bitar

3 vitlöksklyftor hela med skal

1-2 tsk sambal oelek

0,5 tsk hel kummin

1 citron, pressad

100 g fetaost

100 g naturell färskost

salt, olivolja

Så lagar du

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg morötter, vitlök, sambal och kummin i en ugnsform, ringla på olivolja. Rosta gyllene, det tar ca 12 minuter. Låt svalna något, peta bort skalet från vitlöken. Mixa först morötterna, tillsätt citron och ev någon matsked vatten. Mixa ner ost. Smaka av med salt.